Jóváhagyták a kvótareferendum szavazólapjait

POLITIKA
2016 augusztus 03., 15:10
comments 168

Miután az összes jogorvoslat lezárult, és a köztársasági elnök kitűzte az országos népszavazás napját, a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta az októberi népszavazás szavazólapjainak mintáit szerdai ülésén. Két fajta szavazólap készül az referendumra: az egyik a magyarországi fülkés, a másik a levélben szavazásra készül. Mindkét lapon

a szavazat elhelyezésére szolgáló karika zöld színű.

Ennek oka, hogy a külképviseleteken szavazók voksait és a levélben leadott szavazatokat a Nemzeti Választási Iroda számlálja majd meg, és a gyors eredménymegállapításért először azokat szkennelni fogják.

photo_camera MTI Fotó: Máthé Zoltán

Eltérés viszont, hogy levélszavazáshoz használt lapon nem lesz pecséthely, mivel azok pecsét nélkül is érvényesek lesznek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.