Egy férfi megelégelte, hogy mindenki be akar kéredzkedni a hátsó kertjébe egy ritka pokemonért

külföld
2016 augusztus 04., 04:38
comments 144

Jeffrey Mardernek a New Jersey-i West Orange-ból elege lett. Abból lett elege, hogy a kertje végében egy ritka pokemon lakik, ezért már napok óta nincs nyugta a Pokemon Gózóktól, akik folyamatosan becsöngetnek hozzá, hogy hadd menjenek be a hátsó kertjébe.

Ezért most beperelte a játékot fejlesztő Nianticot és a jogtulajdonos Nintendót.

Ráadásul a keresetében jelezte, hogy a probléma általános,

a játék alapfunkciója bátorítja birtokháborításra a játékosokat.

És bár a játék megjelenése utáni napokban még lélekemelő történetek keringtek arról, hogy engednek be pokemonvadász idegeneket békés tulajok, mostanra már egyre többen kapnak idegbajt attól, hogy

házaikat folyamatosan okostelefonos hordák veszik körbe.

Például egy detroiti kertvárosban kedden már lakógyűlést tartottak a felháborodott lakók, hogy hogyan lehetne felvenni a harcot a hordákkal, akiktől néha mozdulni se lehet. Ez alapján amúgy egész jó kis ingatlanpanama-bizniszt lehet alapozni a játékra: ki kell nézni egy tetszetős ingatlant, rendszeresen megszórni csapdákkal és várni, hogy a tulaj idegösszeroppanást kapva olcsón megváljon otthonától. (Via Inverse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.