Hiába mozdult rá Andy Vajna az ingatlanpiacra, Vajna Tímea belvárosi fánkozója mégis iszonyúan lassan épül

POLITIKA
2016 augusztus 04., 10:08
comments 97

Már az év elején is sejteni lehetett, hogy a kormánybiztos is azok között a vállalkozók között van, akik jó ütemérzékkel éppen akkor vágtak bele az ingatlanfejlesztésbe, amikor a kormány bejelentette, hogy otthonteremtési kedvezménnyel pörgetné fel az ingatlanpiacot.

A Figyelő most arról ír, hogy a kormánybiztos cégei új fokozatra kapcsoltak, és az egyszerű ingatlankezelésről a lakó- és nem lakó épületek építése felé mozdultak el. A lap szerint Vajna vagyonkezelő cége, az AV Investment még a CSOK részleteinek meghirdetése előtt gyorsan bejegyzett két céget: a Lucky Ventures-t és a Bright Times Kft.-t. Akkor a fő tevékenységük csak a vagyonkezelés volt.

Az utóbbi időszakban pedig egyre jobban látszik, mit tervezhet ezekkel a cégekkel. A lap észrevette, hogy a Bright Timest először Teamparkra, majd júniusban City Center Developmentre nevezték át. Ennek Andy Vajna az ügyvezetője. A vagyonkezelő céget pedig építkezési vállalkozássá alakították át. A Figyelő még nem tudja, hogy pontosan milyen projekttel indít majd a cég, de az elnevezés és a Rogán Antalhoz fűződő jó viszonya alapján ők sem lepődnének meg, ha Vajna a belvárosi ingatlanokra repülne rá.

Kevésbé halad jól Vajna Tímea Szabadság térhez tervezett fánkozója, az üzlet átalakítása nagy csúszásban van. Legjobb esetben is csak szeptemberben vagy októberben tárhatják ki a kapukat. A közel 100 négyzetméteres üzlethelyiségen még csak a cég táblája van kint, de édesség még nincs nagyon, egyelőre csak a sittet talicskázzák ki onnan.

A címlapkép eredetije ebben a hipnotikus erejű videóban látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.