Még mindig veszteséges a Tesla

Sorozatba a 13. negyedévet zárta veszteséggel Elon Musk elektromosautógyártó-cége, a Tesla. Úgy szenvedett 290 milliós veszteséget 2016 második negyedévében, hogy közben árbevétele 33 százalékkal, 1,3 milliárd dollárra nőtt.

Árbevételénél csak a vesztesége növekszik meredekebb ütemben, az első negyedévben még csak 184 millió dollár volt.

A Tesla ütemesen növeli a termelését: az év második felében 50 ezer autó leszállítását tervezi; tavaly egész évben gyártottak ennyit. A második negyedévben viszont csak 14 ezer 400 Tesla készült el a tervezett 17 ezerhez képest. Az idei év végére 80 ezer vevő juthat hozzá elektromos autójához.

Iparági elemzők figyelmeztettek: továbbra is kétséges, hogy a Teslának sikerül-e 2018-ra évi 500 ezer darabra föltornászni a gyártást, ahogy azt Elon Musk cégvezető ígérte. A vállalatnak egyelőre gondot jelent a tömeggyártás. Megfigyelők szerint a megoldás része lehet az az óriási üzem, amelyet Musk pénteken avatott föl Nevada államban, és ahol elektromos autókba beépíthető akkumulátorcellákat fognak előállítani nagy tételben. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.