Szegény Seszták miniszterre megint rásózták a Postát, pedig nem is ért hozzá

POLITIKA
2016 augusztus 04., 10:06
comments 52

Magyarország Kormánya július 29-én úgy határozott, hogy elveszi a Posta és a Magyar Fejlesztési Bank felügyeletét a két céget korábban felügyelő Lázár Jánostól és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek adja.

Annak a Seszták Miklósnak, aki tavaly a költségvetési bizottságban még azt felelte a szocialista Szakács László kérdésére, hogy

azért nem ő felügyeli a Magyar Fejlesztési Bankot és a Postát, mert nem ért ehhez.

"Sok mindenhez értek, sok mindenben dolgoztam, de pénzintézetben nem. Nem is értek hozzá. Azt kérem, hogy az én tárcámat minden olyan pénzitézeti feladatot ellátó gazdasági társaságtól mentesítse, ami eddig ott volt. Ebbe beletartozott nemcsak a Magyar Fejlesztési Bank, hanem például a Posta is, vagy, nem hozzám került, hál' istennek, illetve megvásárlásra igen, de utána rögtön továbbadtam, az MKB és a Budapest Bank is. Ez egyszerű kérés volt, a miniszterelnök úr ezt akceptálta. Azt gondolom, jó töntés, hogy ezek nem nálam vannak" - felelte Seszták Szakácsnak, aki felszólalásában

politikai cinizmusnak

nevezte, hogy annak idején Sesztáknak magának kellett kérnie, hogy "a saját kezéből csavarják ki a Magyar Fejelsztési Bankot", és arról érdeklődött, hogy mi alapján következtetett Seszták arra, hogy a bank egy másik miniszter irányítása alatt hatékonyabban működhetne.

Azóta látszólag változott a helyzet, és a miniszterelnök úr már nem akceptálja kifogásként Seszták hozzá nem értését, így most már a nemzeti fejlesztési miniszter kénytelen felügyelni a pénzintézeti feladatot ellátó gazdasági társaságokat is, bár saját bevallása szerint sem ért ezekhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.