210 millióért nyitottunk Magyar Házat Rióban

Az olimpiák idején több ország is nyit a versenyhelyszínek mellett egy-egy nemzeti házat, ahol találkozhatnak az ország sportolói a nézőkkel és újságírókkal, és az esetleges befektetők is infókat szerezhetnek az adott országról. Magyarország eddig egyik olimpián sem nyitott ilyen házat, most viszont, a riói olimpián megnyílt egy Magyar Ház.

A projekt az RTL Híradó szerint 210 millió forintjába kerül a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A szervnek nincs ennyi pénze, az eddigi olimpiákon pont azért nem volt Magyar Ház, mert nem volt rá keret. Most viszont az állam adott pénzt erre, mert a Magyar Házban lehet reklámozni Budapest 2024-es olimpiai pályázatát is.

A Magyar Házról azonban nem sok infó van a neten, csak annyi, hogy minden nap 2 órán át van nyitva, ami 17 nappal számolva azt jelenti, hogy a Magyar Ház egy órai nyitva tartása is több mint 6 millió forintba kerül. Igaz, ebben a helyszínbérlet mellett benne vannak például az ott dolgozók juttatásai is.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.