Anyatejjel spriccelt le egy parkban szoptató nő egy másik nőt Angliában

külföld
2016 augusztus 06., 14:11
comments 510

Oly korban éltem én e földön,

mikor a nyugati ember egyik legnagyobb problémája az volt, hogy lehet-e köztéren gyereket szoptatni. S míg voltak, kik a szabad szoptatást utolsó csepp tejükig és vérükig védték, mások azzal foglalkoztak, milyen vérlázító, hogy van, aki köztéren szoptat.

S míg az ember balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, befonták életét vad kényszerképzetek.

Na, szóval az van, hogy Nagy-Britanniában, Anglia Kent megyéjében van egy Dartford nevű város, abban meg egy park. Ebben a parkban ült egy nő, aki épp szoptatta a gyerekét. Nem messze tőle ült egy másik nő, a férjével és a gyerekükkel.

Utóbbi nőt zavarta, hogy nőtársa köztéren szoptat, ezért odament hozzá, és állítása szerint normális szavakkal megkérte, hogy szoptasson máshol, mert a szabadon lévő melle a férjét és a kisgyerekét is zavarja.

A szoptató nő erre a másik nő szerint azt mondta, hogy „Húzzon a picsába”, és

lespriccelte anyatejjel az akadékoskodót.

És ez még nem a történet vége: a nő, aki a férjével és a gyerekével volt a parkban, posztolta az egész történetet a Facebookra, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, felrobbant a net (ahogy mondani szokás).

A legtöbb kommentelő az anyatejspriccelővel értett egyet, igaz, az elismerték, hogy talán anyatejet nem kellett volna spriccelni. Szerintük mindenki hülye, aki rászól a másikra, hogy ne szoptasson köztéren, hiszen szoptatni igenis mindenhol szabad.

Voltak olyan kommentelők is, akik szerint a férj az igazi hülye, aki egy idegen, szoptató nő mellét nézi a közparkban.

És nagyon kevesen azzal a nővel értettek egyet, aki jelezte, hogy nem kéne szoptatni a parkban.

Ennyi történt. (Daily Mail)

(A címlapi kép illusztráció, a képen szereplő szoptató nők, csak simán szoptató nők, nem szerepelnek a fenti történetben.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.