Magyar aranyesély már az első napon

sport
2016 augusztus 06., 09:52
comments 40
Hosszú Katinka a riói uszodában, három nappal első versenye előtt. MTI Fotó: Kovács Tamás
photo_camera Hosszú Katinka a riói uszodában, három nappal első versenye előtt. MTI Fotó: Kovács Tamás

Jó reggelt kívánok ezen a riói hajnalon. Ott most húsz fok van, de ez napközben akár 30 fokig is emelkedhet. A napsütés zavartalan, felhő sehol, az enyhe északi szél meg kifejezetten frissítően hat. Hamarosan a magyar csapatnak is megkezdődik az olimpia, magyar idő szerint 13:30-kor Miskolczi Julianna megkezdo a női légpuska selejtezőket. Julianna célja a döntőbe kerülés.

Fél órára rá pedig már a férfi pólósokért izgulhatunk, akik szintén az aranyért jöttek, bár reálisan már a négy közé kerülés is szép eredmény lenne tőlük. A dolgukat nem könnyíti meg, hogy egyből

a világbajnok Szerbiával kezdenek a csoportmeccseken,

vagyis elég hamar bele kell rázódniuk a tornába. Délután kettőtől szorványosan közvetíteni is fogom a meccsüket itt, a sztrímben.

A nap legnagyobb magyar aranyesélye női 400 méter vegyesben van, ahol Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka is indul. Az olimpia előtt Jakabos érmet célzott meg, Hosszú a példamutatást, mégis inkább tőle várjuk az aranyat.

Mutass példát, Katinka!

Hosszúék előfutamai magyar idő szerint 19:14-kor kezdődnek, a döntőt már vasárnap hajnalban, 03:49-kor rendezik

A párbajtőröző Szász Emese is érmet vár magától. Sűrű a mezőny, az arany talán meglepetés lenne, de azért nem döbbenetes. Érmet vár magától még a dzsúdós Csernoviczki Éva is. Mindketten kiemeltként kezdik a versenyt, így egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor lépnek először pástra, tatamira. Csernoviczki fél négy, Szász este hat körül kezdheti meg a szereplését.

Nézzük a nap többi magyar versenyzőjét:


  • Gyurta Dániel ma csak előfutamban és elődöntőben indul 100 méter mellen. Gyengébbik száma döntőjét holnap rendezik majd.
  • Öccse, Gyurta Gergely és Verrasztó Dávid 18:02-kor úsznak a 400 vegyes előfutamában, a döntőt, ahol Gyurta érmet, Verrasztó tisztes helytállást remél, 03:03-kor rendezik majd.
  • A szintén éremben reménykedő Bernek Péter 18:54-től úszik a 400 m gyors előfutamában, ebben a számban Kis Gergő is jó helyezésben reménykedik. A döntőt 03:30-kor rendezik.
  • A 100 méteres pillangóban induló Szilágyi Liliána önmagát szeretné legyőzni, és még a boldogság is a célja, én nagyon szurkolok, hogy jól érezze magát.
  • Tíz méteres légpisztolyban tisztes helytállást remél Tátrai Miklós.
  • Asztaliteniszben Póta Georgina pontszerzést, Lovas Petra jó szereplést, Pattantyús Ádám élete legjobb formáját ígérte. Utóbbi kettő már a második fordulóban nagyon kemény ellenfelet kaphat, Póta kiemeltként kezd.

A magyarok versenyszámain kívül rendkívül szórakoztatónak ígérkezik 16:40-től a férfi országúti mezőnyverseny, ahol pár dombot is meg kell majd mászni, jó esély van rá, hogy ne mezőnyhajrában dőljön el az aranyérem. A csapatsportokban a férfi gyeplabdatorna első fordulójában máris nagy rangadót rendeznek, mindenkinek ajánlani tudom a 15 órakor kezdődő argentin-hollandot.

Az olimpián idén bemutatkozó hetes rögbiben ma női meccseket rendeznek, egyből két (2!) fordulót. A nagy rangadó, az Ausztrália-Fiji meccs 23:30-kor kezdődik. Női fociban a világbajnok USA a kimondottan jó franciákkal játszik 22 órától. A jó állóképességű nézők Hosszú Katinka döntője után még átkapcsolhatnak a Szerbia-Olaszország női röplabda rangadóra is, ami 03:35-kor kezdődik majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.