Összegyúrták a Spotify és a Youtube előnyös tulajdonságait

Mi történne, ha a YouTube-on megtalálható dalokat zenei adatbázisok segítségével előadók és albumok szerint rendezhetnénk?

- tette fel magának a kérdést egy magyar webfejlesztő csapat, és csak úgy hobbiból megcsinálta a Spotify és a Youtube keresztezését, a radioo.hu-t.

"A radioo egy olyan online alkalmazás, amely a YouTube-on található dalokat a nyilvános zenei adatbázisokkal kapcsolja össze, így a dalok az előadóik, albumok és műfajok szerint is kereshetővé válnak"

Alapvetően a Spotify dizájnját koppintja, és ugyanúgy is működik, csak nem kell hozzá regisztrálni, ingyenes, és ha elindítasz egy dalt, jobb alsó sarokban a klip indul el. Nem tökéletes, mert nem tartalmazza azokat a gyöngyszemeket, amiket egy előadótól csak YouTube-on lehet megtalálni, és mondjuk Spotify-on nem, de amúgy tök jó alternatíva, ha valakinek nincsen lehetősége előfizetni másra.

Az alkotók megkérdezték az Artisjust, legális-e ez így, de ők azt mondták, mivel a zenék a YouTube-ról érkeznek, a jogdíjakért is ők felelősek, a radioo olyan csak, mint egy gyűjtemény.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.