Szász Emese a bajnoki címért vívhat

2016 augusztus 6., szombat 17:30
112

Megvan az első magyar érmes a riói olimpián, a párbajtőröző Szász Emese bejutott a döntőbe. Háromnegyed 11-kor eldől, hogy aranyat vagy ezüstöt nyer.

A francia Lauren Rembit kellett legyőznie Szász Emesének a fináléhoz. A junior világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes Rembinek az elődöntőbe jutás az első komoly eredménye felnőtt világversenyen. Szász magabiztos győzelmeket aratott, de minden asszójában esélyesként is lépett pályára. Most is, még ha legutolsó két meccsükből egyet Rembi nyert.

Az első két percben Szász nagyon jól vívott. Rembi szerzett vezetést, de utána Szász egy szép lerohanással, egy jó tempójú közbetámadással és egy parádriposztból szerzett tussal 3:1-re nyerte az első három percet. Még mindig nagyon megnyugtató látvány a vívása, okosan, sokszínűen és nagyon magabiztosan vív. A fiatal Rembi láthatóan izgul, az edzője nem beszél hülyeségeket, amikor a távolság szűkítését tanácsolja neki. Nagyon gyors a keze, csak pontatlan - egy szúrása, Szász tempójánál passzéra ment, az elején pedig nekem is úgy tűnt, hogy fejbeszúrta Szászt, de a gép nem jelzett.

A második három perc első percében kimértebben vívtak, végül egy nagy odavissza szurkálás végén csak Rembi talált. Szásznak nem volt sietős, türelmesen várta a lehetőséget, vagy Rembi megkontrázható támadását. A zsűri 1:06-tal a vége előtt lefújta ezt a harmadot, 3:2 Szásznak.

A harmadik három perc elején Szász ismétlésből talált, de a bíró már közbemondta az álljt. Erre Szász szúrt még egyet ismétlésből, ezt már megadták. Két perccel a vége előtt két tussal vezetett. Másfél perccel a vége előtt pedig már 3-mal. Innen már nagyon nehéz veszíteni. Rembi még szépített, de Szász újabb egylámpást adott. Rembi 36 másodperccel a vége előtt megint talált, 6:4.

21 másodperccel a vége előtt pedig már 6:5, Rembi jól hajrázott. 8 másodperccel a vége előtt együttes, aztán Rembi megtorpanásába Szász beleflesselt, 8:6, aztán még két gyors tussal 10:6 lett a vége.

Szász Emese minimum ezüstérmes!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt