Szász könnyedén jutott elődöntőbe

sport
2016 augusztus 06., 17:00
comments 42
Szász Emese a riói olimpián. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera Szász Emese a riói olimpián. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Gyorsan nagy előnyt szerzett az olimpia meglepetése, a japán Nozomi Szato ellen Szász Emese, aki így három magabiztos győzelemmel jutott az elődöntőbe. Eddig a legkomolyabb ellenfele a 2013-as világbajnok, az észt Julija Beljajeva volt - bár az is igaz, hogy a 24 éves észtnek a két évvel ezelőtti meglepetésgyőzelme óta nem volt igazán nagy eredménye.

Szász az első 3 percet 7:2-re nyerte. A második három perc elején, már 10:4-nél Szato ápolást kért, de nem sikerült összeszednie a gonolatait, Szász két rövid támadását is megkontrázta, majd három lerohanással megszerezte a győzelmet. Pillanatok alatt szerzett öt találatot, a vége 15:4.

A Szato elleni asszóból nem sok következtetést tudnék levonni, Szász sokkal jobb volt ellenfelénél, aki meglepetésre jutott a nyolc közé, még sosem volt döntőben világversenyen. A japán sok technikai hibával vívott, Szász rendre pontokat szerzett rövid támadásait megkontrázva. Szász Julija Beljajeva ellen egy perc alatt 4:1-es hátrányba került, de már akkor látszott, hogy visszaszúrásokra és legendás lerohanására építkezne ma. Amint elkezdtek jönni a védések, gyorsan megfordította és fölényesen nyerte azt a meccset is, megnyugtató látvány a vívása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.