Balhézni kezdtek Rióban a libanoni sportolók, mert nem akartak egy buszon utazni az izraeliekkel

Az olimpia sem tudta kizökkenteni a hétköznapi gyakorlatból azokat a libanoni sportolókat, akik pénteken nem voltak hajlandóak egy buszon utazni az izraeliekkel. Libanon és Izrael között nincsenek diplomáciai kapcsolatok, hivatalosan a két ország még mindig háborúban áll egymással, de hogy ezt egy sportoló miért nem tudja félretenni legalább az olimpia idejére, az teljesen érthetetlen.

A libanoniak a buszon ülve várták, hogy meginduljon a buszuk a Maracana stadion felé, mikor észrevették, hogy az izraeliek is ugyanazzal a járattal akarnak a helyszínre menni. Salim al-Haj Nicolas a csapat vezetője azt követelte, zárják be az ajtót, nehogy a másik csapat fel tudjon szállni.

Udi Gal az izraeli vitorlás csapat vezetője pedig úgy volt vele, ha a libanoniak ennyire nem akarnak együtt utazni velük, akkor szálljanak át egy másik buszra. Végül úgy döntött, hogy külön utaznak, mert nem akarta, hogy „nemzetközi és fizikai konfliktus” alakuljon ki a vitából. Gal szerint az ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie, mivel ez pont az ellentéte annak, amiről az olimpiának szólnia kellene. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.