Balhézni kezdtek Rióban a libanoni sportolók, mert nem akartak egy buszon utazni az izraeliekkel

Az olimpia sem tudta kizökkenteni a hétköznapi gyakorlatból azokat a libanoni sportolókat, akik pénteken nem voltak hajlandóak egy buszon utazni az izraeliekkel. Libanon és Izrael között nincsenek diplomáciai kapcsolatok, hivatalosan a két ország még mindig háborúban áll egymással, de hogy ezt egy sportoló miért nem tudja félretenni legalább az olimpia idejére, az teljesen érthetetlen.

A libanoniak a buszon ülve várták, hogy meginduljon a buszuk a Maracana stadion felé, mikor észrevették, hogy az izraeliek is ugyanazzal a járattal akarnak a helyszínre menni. Salim al-Haj Nicolas a csapat vezetője azt követelte, zárják be az ajtót, nehogy a másik csapat fel tudjon szállni.

Udi Gal az izraeli vitorlás csapat vezetője pedig úgy volt vele, ha a libanoniak ennyire nem akarnak együtt utazni velük, akkor szálljanak át egy másik buszra. Végül úgy döntött, hogy külön utaznak, mert nem akarta, hogy „nemzetközi és fizikai konfliktus” alakuljon ki a vitából. Gal szerint az ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie, mivel ez pont az ellentéte annak, amiről az olimpiának szólnia kellene. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.