Balhézni kezdtek Rióban a libanoni sportolók, mert nem akartak egy buszon utazni az izraeliekkel

sport
2016 augusztus 07., 06:08
comments 98

Az olimpia sem tudta kizökkenteni a hétköznapi gyakorlatból azokat a libanoni sportolókat, akik pénteken nem voltak hajlandóak egy buszon utazni az izraeliekkel. Libanon és Izrael között nincsenek diplomáciai kapcsolatok, hivatalosan a két ország még mindig háborúban áll egymással, de hogy ezt egy sportoló miért nem tudja félretenni legalább az olimpia idejére, az teljesen érthetetlen.

A libanoniak a buszon ülve várták, hogy meginduljon a buszuk a Maracana stadion felé, mikor észrevették, hogy az izraeliek is ugyanazzal a járattal akarnak a helyszínre menni. Salim al-Haj Nicolas a csapat vezetője azt követelte, zárják be az ajtót, nehogy a másik csapat fel tudjon szállni.

Udi Gal az izraeli vitorlás csapat vezetője pedig úgy volt vele, ha a libanoniak ennyire nem akarnak együtt utazni velük, akkor szálljanak át egy másik buszra. Végül úgy döntött, hogy külön utaznak, mert nem akarta, hogy „nemzetközi és fizikai konfliktus” alakuljon ki a vitából. Gal szerint az ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie, mivel ez pont az ellentéte annak, amiről az olimpiának szólnia kellene. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.