Bombát robbantottak a kelet-ukrajnai szakadár köztársaság vezetőjének autója mellett

külföld
2016 augusztus 07., 07:50
comments 27

Igor Plotnitsky, Luhanszki Népköztársaság vezetője és még két ember megsérült, amikor szombaton felrobbantották az autójukat egy közlekedési lámpánál, Luhanszk városában. Az 52 éves Plotnitskyt kórházba szállították, az állapota már stabil.Igor Plotnitsky, az Luhanszki Népköztársaság önjelölt vezetője - Fotó: AFP/aleriy Melnikov/RIA NovostiA szakadárok az „ukrán szabotőröket” gyanúsítják a merénylettel, ugyanakkor az ukrán hatóságok tagadják, hogy bármi közük lenne a robbantáshoz. Mivel az utóbbi időben több szakadárvezért is hasonló támadásokban öltek meg, elképzelhető, hogy belső hatalmi harcról van szó.

A Luhanszki és a Donyecki Népköztárság vezetői 2014-ben jelentették be, hogy elszakadnak Ukrajnától. Az ország keleti részén kitörő harcokban eddig 9500 halt meg. Bár a 2015 februárjában megkötött tűzszünet óta nem olyan hevesek az összecsapások, de szinte minden napra jut egy bombatámadás, amivel a szemben álló felek kölcsönösen egymást vádolják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.