Korrupciót szimatol egy brit állami hivatal az Airbusnál, bűnügyi vizsgálat indult

gazdaság
2016 augusztus 07., 20:18
comments 40

A súlyos csalások elleni brit hivatal (Serious Fraud Office) vizsgálatot indított az Airbus-csoporttal szemben csalás és korrupció miatt, jelentette be a cég. A vitatott dolgok a cég legnagyobb részlegénél, a lakossági utasszállító gyártásnál történtek, összefüggésben vannak a brit exporthitelezésért felelős állami szervvel, valamint "külső tanácsadókkal". Feltehetőleg a cég tengerentúli rendeléseit segítették meg nem engedett módon.

Ez azt jelenti, hogy bűnügyi vizsgálat van folyamatban. Ez nagy változás, mert arról korábban is beszámolt a cég, hogy néhány dolgott elrontottak, de arról nem volt szó, büntetőügy lenne.

Az Airbus csoport több mint tízezer embernek ad munkát Nagy-Britanniában, és a brit államnak is van egy részesedése a cégben (igaz, ez alacsonyabb, mint a francia, a német és a spanyol kormányé). (Financial Times, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.