Az LMP szerint erdészeti vezetők rendszeresen vadásztattak politikusokat, és értékes vadakat lőttek ki

2016 augusztus 8., hétfő 10:02

A Lehet Más a Politika vadgazdálkodási visszaélések gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen – közölte Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón.

Az LMP információi szerint erdészeti vezetők igen nagy értékű vadakat lőttek ki térítésmentesen, és rendszeresen vadásztattak politikai vezetőket.

Ezekben az ügyekben a kormánytól függetlenül felmerül a politikai elit érintettsége, és több esetben kormánytag neve is – mondta Sallai Róbert Benedek, aki arra kéri a nyomozó hatóságot, hogy vizsgálja meg, tudják-e igazolni az állami erdőgazdaságok vezetői a tulajdonukban álló trófeák eredetét és azt, hogy milyen politikai döntéshozók vettek részt állami vadászatokon.

Nemrég a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentést tett az állami erdészeteknél az erdőgazdálkodásban tapasztalt szabálytalanságok miatt, de az LMP szerint nem csak a fakitermelésből származó jövedelem kerülhetett „avatatlan kezekbe”, ezért tett feljelentést az ellenzéki párt a vadgazdálkodással kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt is. (MTI)