Ha Michael Phelps egy ország lenne, 35. helyen állna az örökös aranyérmes rangsorban

sport
2016 augusztus 08., 14:15
comments 63

Az amerikaiak csodaúszója a riói olimpia második versenynapján a gyorsváltó tagjaként megszerezte pályafutása 19. olimpiai aranyát, ez pedig már tényleg olyan rekord, hogy a BBC megnézte, hogyan állna Phelps az örökös éremtáblázaton, ha ország lenne.

És hát elég jól: a 31 éves, ötödik olimpiáján résztvevő úszó Argentínával holtversenyben, de például az 1,2 milliárd lakosú Indiát bőven megelőzve a 35. helyen áll az országok örökös rangsorában.

Fotó: BBC
photo_camera Fotó: BBC
Továbbgondolva a játékot, a legeredményesebb magyar sportoló a hét aranyérmet nyert Gerevich Aladár volt, ő az
Szlovákiával és Egyiptommal állna holtversenyben, ha országként számítanánk. Gerevich a hét aranyából hatot csapatban nyert, ha csak az egyéni címeket számítjuk, akkor viszont öt aranyérmével Egerszegi Krisztina a csúcstartó, aki Üzbegisztánnal, a Bahamákkal és Algériával áll jelenleg holtversenyben, ha önálló indulóként tekintünk rá és előzi például az összesen négy aranyérmet szerző Portugáliát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.