Ha Michael Phelps egy ország lenne, 35. helyen állna az örökös aranyérmes rangsorban

2016 augusztus 8., hétfő 14:15
64

Az amerikaiak csodaúszója a riói olimpia második versenynapján a gyorsváltó tagjaként megszerezte pályafutása 19. olimpiai aranyát, ez pedig már tényleg olyan rekord, hogy a BBC megnézte, hogyan állna Phelps az örökös éremtáblázaton, ha ország lenne.

És hát elég jól: a 31 éves, ötödik olimpiáján résztvevő úszó Argentínával holtversenyben, de például az 1,2 milliárd lakosú Indiát bőven megelőzve a 35. helyen áll az országok örökös rangsorában.

Fotó: BBCTovábbgondolva a játékot, a legeredményesebb magyar sportoló a hét aranyérmet nyert Gerevich Aladár volt, ő az örök ranglistában Szlovákiával és Egyiptommal állna holtversenyben, ha országként számítanánk. Gerevich a hét aranyából hatot csapatban nyert, ha csak az egyéni címeket számítjuk, akkor viszont öt aranyérmével Egerszegi Krisztina a csúcstartó, aki Üzbegisztánnal, a Bahamákkal és Algériával áll jelenleg holtversenyben, ha önálló indulóként tekintünk rá és előzi például az összesen négy aranyérmet szerző Portugáliát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt