Ha Michael Phelps egy ország lenne, 35. helyen állna az örökös aranyérmes rangsorban

Az amerikaiak csodaúszója a riói olimpia második versenynapján a gyorsváltó tagjaként megszerezte pályafutása 19. olimpiai aranyát, ez pedig már tényleg olyan rekord, hogy a BBC megnézte, hogyan állna Phelps az örökös éremtáblázaton, ha ország lenne.

És hát elég jól: a 31 éves, ötödik olimpiáján résztvevő úszó Argentínával holtversenyben, de például az 1,2 milliárd lakosú Indiát bőven megelőzve a 35. helyen áll az országok örökös rangsorában.

Fotó: BBC

Továbbgondolva a játékot, a legeredményesebb magyar sportoló a hét aranyérmet nyert Gerevich Aladár volt, ő az örök ranglistában Szlovákiával és Egyiptommal állna holtversenyben, ha országként számítanánk. Gerevich a hét aranyából hatot csapatban nyert, ha csak az egyéni címeket számítjuk, akkor viszont öt aranyérmével Egerszegi Krisztina a csúcstartó, aki Üzbegisztánnal, a Bahamákkal és Algériával áll jelenleg holtversenyben, ha önálló indulóként tekintünk rá és előzi például az összesen négy aranyérmet szerző Portugáliát.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.