Póta Georgina is kiesett, befejezték a magyar asztaliteniszezők

Póta Georgina az utolsó meccsen.  MTI/EPA/Erik S. Lesser

Vasárnap este az utolsó magyar asztaliteniszező, Póta Georgina is befejezte olimpiai szereplését, miután 4:2  (8:11, 9:11, 14:12, 11:8, 11:9, 11:8) arányban kikapott a világranglistán 22. helyezett hongkongi Tu Hoj Kemtől a női egyéni verseny harmadik fordulójában. Póta nagy küzdelemben megnyerte az első két játszmát, és a harmadikban két játszmalabdája is volt, de a 19 éves hongkongi ellenfél fordítani tudott, egyre inkább játékba lendült, és ugyan nem nagy különbséggel, de zsinórban megnyert négy játszmát.

Póta a meccs után azt mondta az M4sportnak, hogy nem érezte a falsos pöriket, mert a hongkongi tavasszal valószínűleg szoftot cserélt. A TTC Berlin magyar pingpongozója a várakozásoknak megfelelően szerepelt, egy meccset nyert, a nála előrébb rangsorolt ellenféltől kikapott.

A magyar asztaliteniszezők (Pattanyús Ádám és Lovas Petra is a mai versenynapon estek ki) összességében szintén papírforma szerint játszottak: a gyengébbnek tartott ellenfeleket megverték, az erősebbektől kikaptak.