Tudta? Az Ön pénzéből nyomatnak orosz propagandát a Lakitelki Népfőiskolán

2016 augusztus 8., hétfő 4:26
227

Lezsák Sándor lakitelki házának kertjében alakult meg az MDF, így a rendszerváltás egyik fontos helyszíne a Lakitelki Népfőiskola, amire a kormány 4,3 milliárd forintot tervez elkölteni.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke (balra) és Bíró András Zsolt, a rendezvény szervezője a Kurultáj magyar törzsi gyűlés megnyitóján, Bugacpusztán 2014. augusztus 9-én (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

A Népszabadság most arról írt, hogy az Országgyűlés fideszes alelnökének vezetésével hogyan fordult Oroszország felé az ottani „oktatás” (ami 2013-ban így nézett ki). Lezsákról például ezt írják:

„Reális Oroszország-kép kialakítása a magyar közvéleményben – a 2011-es alapító nyilatkozat szerint a többi közt ez a célja a Tolsztoj Társaságnak, amelyet a honlapján olvasható információk szerint az állami tulajdonú MVM támogat, tiszteletbeli elnöke pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke.”

A Lakitelki Népfőiskolán 2013 és 2015 között működött a Keleti Nyitás Kollégium, aminek a zárásán a hallgatók közösen állítottak lófejes kopjafát az iskola kertjében – írja a Népszabadság.

A lap szerint a képzést Lezsák Sándor, Keskeny Ernő korábbi moszkvai, jelenlegi kijevi nagykövet és Dorogi Sándor egykori MTI-elnök, a kazah kapcsolatok lelkes híve vezette, de előadott ott Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Alekszandr Tolkacs, Oroszország korábbi budapesti nagykövete és vesztegetéssel vádolt korábbi agrárattasé, Kiss Szilárd is, aki üzletelt Tarsoly Csabával és Mészáros Lőrinccel, illetve nagy tételben árult vízumot kenőpénzért, de az Index megírta, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott diplomata a botrány után is orosz diplomatarendszámmal járt Budapesten.

Minthogy a kormány megszüntette a Nemzeti Művelődési Intézetet, és Lezsák népfőiskolai alapítványára hagyta az évi 1,3 milliárd forintból gazdálkodó szervezet feladatait, az azt jelenti, hogy a Tolsztoj Társaság tiszteletbeli elnökének hálózata koordinálhatja a magyar közművelődést. (Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt