Végre: Olaszországban megbüntethetnek, ha helyet foglalni hagyod kinn a strandon a törülköződet

2016 augusztus 8., hétfő 15:29
61

Nyaranta minden zsúfoltabb strandnak saját dzsungelszabályai és kötelező szereplői vannak, például a törülközőkkel későbbre területet foglaló potyázók. Na belőlük lett elege a toszkán és szardíniai partiőrségnek, akiknek a vízi mentés mellett a közstrandok közrendjének fenntartása is feladatuk.

Az új szabályozás szerint azok a nyaralók, akik már előző este megpróbálják egy otthagyott törülközővel, kisszékkel vagy napernyővel biztosítani maguknak a legjobb helyeket a víz mellett, akár 200 eurós büntetést is kaphatnak.

A tengerparti közéleten javítani akaró intézkedéscsomagnak az egyik eleme lesz a potyázók elleni fellépés, mert a hatóságok szerint ez a gyakorlat egyszerűen nem fair azokkal szemben, akik a szabályokat betartva próbálnak reggelente helyhez jutni.

Livornóban szombaton meg is volt az első razzia, 37 napozóágyat és napozószéket, 30 napernyőt és törülközőket is begyűjtöttek a hatóságok. Azóta térségszerte érkeztek még hírek további lefoglalásokról.

A jelenség annyira eldurvult az olasz strandokon, hogy Cecina városában már szabálysértésnek számít, ha valaki bármiféle eszközt hagy reggel 8.30 előtt a strandokon.

A hatóságok szerint ráadásul néha nem is potyázók, hanem csalók dobják le előre jó helyre az eszközöket, és másnap pénzt kérnek azok bérléséért az odatévedő turistáktól.

A konfliktusok sem ritkák a parton, nemrég egy brit búvároktatóval szemben intézkedtek a hatóságok, mert dühében felgyújtotta német turisták helyfoglaló törülközőit. Végül nem emeltek vádat ellene. (Guardian, címlapi kép: STEFAN SAUER/dpa)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt