A pályán kérte meg barátnője a brazil női rögbist

sport
2016 augusztus 09., 07:45
comments 116
Isadora Cerullo (j) kezét a női hetes rögbi eredményhirdetése után kérte meg a pályán barátnője, Marjorie Enya. Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images
photo_camera Isadora Cerullo (j) kezét a női hetes rögbi eredményhirdetése után kérte meg a pályán barátnője, Marjorie Enya. Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

A 25 éves Isadora Cerullo, a brazil női hetesrögbi-válogatott játékosa az első olimpikon, akinek Rióban megkérték a kezét. Cerullo csapata nem jutott tovább a selejtezőből, de ez nem volt gátja a boldogságnak:

önkéntesként dolgozó barátnője az eredményhirdetés után, még a pályán kérte meg a kezét.

Értelemszerűen a lánykérést elég rendesen dokumentálta a világsajtó:

link Forrás

A lánykérő Marjorie Enya érzelmes beszédet mondott, mielőtt a közönség tapsa közepette végre megölelte és megcsókolta barátnőjét, illetve immár menyasszonyát.

"Amint megtudtam, hogy bekerült a csapatba, arra gondoltam, hogy különlegessé kéne tennem a lánykérést. Tudtam, hogy a rögbisek csodálatos emberek, és támogatni fognak. Ő életem szerelme. Lehet, hogy a torna véget ért, de nekem ez egy új kezdet valakivel. Meg akartam mutatni az embereknek, hogy a szerelem mindig győz" - mondta.

Brazíliában amúgy a népszerű tévhittel és az ország bohókás, életvidám képével szemben valójában elég szörnyű sorsa van a homoszexualitásukat nyíltan vállalóknak. Rendszeresen szoktak megölni, megkínozni melegeket, ebben pedig - ahogy általában a gyilkosságokban és a bűnözésben - a hivatalos hatóságok is kiveszik a részük. Cerullo és Enya szerencséjükre nem Brazíliában élnek, Enya amerikai, az Észak-Karolinában nevelkedett Cerullo pedig amerikai-brazil kettős állampolgár. (Via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.