Az amerikaiak 61 százaléka szerint Trump nem elég képzett az elnöki posztra

külföld
2016 augusztus 09., 18:35
comments 178

A meglepetésszerű kezdeti sikerek után egyre rosszabb számokat mérnek Donald Trump republikánus elnökjelölt támogatói közt az amerikai közvéleménykutatók. A Washington Post és az ABC News legutóbbi, közös felmérése alapján míg a megkérdezettek 50 százaléka Hillary Clintont tartotta jobb jelöltnek, addig Trumpot csak 42 százalék.

De a Vox szerint nem is ez a leglesújtóbb Trump kampányára nézve, hanem ezek a kérdések:

Függetlenül attól, hogy rá szavaz-e vagy nem, ön szerint Hillary Clinton eléggé képzett az elnöki posztra?

és

Függetlenül attól, hogy rá szavaz-e vagy nem, ön szerint Donald Trump eléggé képzett az elnöki posztra?

Míg Clinton esetében 60 százalék igennel, és 38 százalék nemmel válaszolt, addig Trumpnál ez az arány 38-61 volt a nemek javára.

De nem is csak ez a gond: ezzel összecsengő válaszok érkeztek több más kérdésre is. Kiderült például, hogy a válaszadók többsége szerint Trump sem a személyisége, sem a temperamentuma alapján nem való elnöknek, és 64 százalék szerint Trumpnak nincsen stabil képe a világpolitika állásáról sem. Arról nem is beszélve, hogy a 62 százaléka nem tartja Trumpot megbízhatónak és becsületesnek. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.