Egy izlandi kőműves 21 éve mást se csinál, csak világítótornyokat újít fel

külföld
2016 augusztus 09., 17:56
comments 129

Ingvar Hreinsson egy izlandi kőműves. A világ többi kőművesétől az különbözteti meg, hogy izlandi, a többi izlandi kőművestől meg az, hogy

ő világítótornyokat újít fel.

Az előző 21 évet ennek szentelte, és most épp a 104. világítótornyon dolgozik. Ezzel körbe is ért az izlandi partokon: már az ország összes világítótornyán dolgozott.

A szigetországban eléggé vegyes volt a világítótornyok állapota, a nagyobbakat ugyanis az állami útfenntartó kezeli, a kisebbeket pedig a helyi önkormányzatok. De Ingvar Hreinssont nem zavarta, ő mindenkivel szívesen dolgozott együtt.

Sok felújításnál önkéntesek is segítették a munkáját, de a felújítások oroszlánrészét ő maga csinálta. Nagyon szereti a munkáját, és minden világítótoronyra emlékszik.

A kedvence a mai napig a Dyrhólaey világítótorony, mert ezzel volt a legtöbb dolga, ebbe betett egy lakást is, ami most Izland egyik legdrágább ingatlanja. A torony így néz ki most:

Forrás: Wikipédia
photo_camera Forrás: Wikipédia

És akkor itt van még pár világítótorony, amit ez a jóember újított fel:

photo_camera Skarðsviti világítótorony (Wikipédia)
photo_camera Kópasker világítótorony (Wikipédia)
photo_camera Gardur világítótorony (Wikipédia)
photo_camera Akranes világítótorony (Wikipédia)
photo_camera Skalasnagi világítótorony (Flickr)
photo_camera Siglufirði Siglufjörður (Wikipédia)

(via Grapevine)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.