Habony úr, most benne van a slamasztikában! Felbaszta a nagy freddyD agyát

Média
2016 augusztus 09., 12:26
comments 188
  • „Ez még bulvár lapnak is kevés.”
  • „A Metropol újság egy Pulitzer-díjas termék volt ehhez képest.”
  • „Szar bulvár lap az egy dolog, de kifejezetten kártékony, dühítő és gyakorlatilag olvashatatlan.”
  • „Tíz oldal, és semmit nem tartalmaz.”

FreddyD a Youtube magyar szegletének ikonja, legendája, szellemi vezetője, örökös és megdönthetetlen atyaúristene, a nevezetes Rossz PC Játékok Sorozat atyja. A youtuber, akit nagyjából tényleg mindenki kedvel és tisztel a szcénában, most egy nagyon meglepő tartalommal állt elő. Rendhagyó és elég hosszú videóban ízekre szedte Habony Árpád médiabirodalmának zászlóshajóját, a Lokál című ingyenes napilapot.


link Forrás

(Cikkünk megjelenése után a videó elérhetetlenné vált.)

Mérföldkő

Egy alkalomra emlékszem, amikor közéleti témában megnyilvánultak a youtueberek, ez pedig az internetadó idején történt. Akkor annyira a bőrükre ment a játék, hogy mindenki elhajította a konzolt, és forradalmi hangulatban dühöngtek a kormányzat tervezett sarca ellen.

FreddyD videóiban jellemzően videójátékokkal foglakozik, ritkán nyúl más témához, de közéleti, politikai témákat nemhogy ő, de szinte senki nem mer vagy akar boncolgatni a Youtube berkein belül. Ez egy olyan ingoványos terepnek számít, ahová sem a legnagyobbak, sem a legkisebbek nem merészkednek. A videósok úgy általában kerülik a megosztó, a közegen belül nem is túlzottan keresett, politikai témákat vagy a vallási, hittel kapcsolatos kérdéseket.

Tehát freddyD meglepőt lépett, és nem is a videó a meglepő, hanem a témaválasztás. Ahogy fogalmaz: Bizarr kísérletbe kezdtem, pár napig olvasgattam a Lokált.

Ha kell ez a szar, vigyék. De az a gáz, hogy ebbe a mi rohadt adóforintjaink vannak

A youtuber legenda oldalról oldalra elemzi a kiadványt. És leginkább azon akad ki, ahogy a legbugyutább bulvár ütköztetve van a legcinikusabb propagandával. Erre a legszebb példa, hogy minden Lokálban szerepel egy a „nap idézete” rovat. Amiben általában hírességektől idéznek valami mellbevágóan szellemeset. Az augusztus másodikai példányban egy ISIS terrorista kapott szót, aki Putyin elnököt fenyegeti meg, hogy a saját házában fogja felkoncolni. Így ér össze a szefós bulvár és a dübörgő kormányzati beszarató kampány.

A videós másik kedvenc visszatérő témája a jobbikos Volner János ügye, amit lelkesen felkarolt a habony-média.

„Van ez a Volner nevű jobbikos politikus, szerintem még sosem volt hatással semmire. Ellene tolja a mocskolódó kampányt, mert a bozótban csinált valamit. Kábé hetente kétszer írnak erről az emberről. Nézzetek rá! Ez egy ázott kiskutya. Nem kedvelem én sem. Sokkal több dolog miatt lehetne rászállni, de ki a szart érdekel, hogy valakivel a bokorban volt?”

FreddyD nem csak a manipulatív szerkesztésen akad fenn, hanem a mérhetetlen butaságon és lustaságon is, ami árad az újságból. Néhány eklatáns példa:

„Semmi kézzel fogható információt sem tartalmaz.”

  • A Lokál szerkesztője a Csontváros könyvet ajánlja, ami egy 2007-es könyv.
  • A Lokál Hajdu Péterék kérését tiszteletben tartja, és nem vájkál a magánéletükben.
  • A Lokál kinyomozta, hogy 84 milliárddal tömte ki a balos médiát Gyurcsány és Bajnai 2006 és 2010 között.
  • Ünnep rovat: „Boldog születésnapot kíván a Lokál Deutsch Tamásnak.”
  • A Lokál tv műsor-mellékletében összesen három csatorna kínálata szerepel.

Legyen a fejetekben

FreddyD konklúziója a 30 perces lapszemle végén:

„Kell ez a szar, vigyék. De az a gáz, hogy ebbe a mi rohadt adóforintjaink vannak. Az egész azért van, hogy pénzt lehessen pakolni az egyik zsebből a másikba. Legyen a fejetekben, hogy ez az újság próbál titeket manipulálni, és ez nem egy jó dolog, főleg nem a mi pénzünkből.”

És hogy számít-e freddyD véleménye?

Jelenlegi csatornájára, a jatekpartizánra 136500-an vannak feliratkozva, és van rajta 36 millió megtekintés. A Lokálnak ugyan nincs Youtube-csatornája, de van egy rendesen pörgetett Facebook-oldala. Azon van 6464 lájkoló.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.