Imre Géza 41 évesen olimpiai ezüstérmes

sport
2016 augusztus 09., 21:03
comments 254
AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
photo_camera AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Egy évvel az után, hogy 40 évesen elért pályája csúcsára, és egyéniben világbajnokságot nyert, Imre Géza még egyel feljebb tudott lépni. Az olimpiai párbajtorna döntőjében 20 éves koreai Park Szang Jungtól ugyan kikapott, de így is ezüstéremmel koronázhatta meg pályafutását.

A döntőben az első két találatot Imre szerezte, majd a koreai bemutatta, hogy milyen az a villámgyors vívás, amivel eljutott a döntőig. Ezt követően kettős találatok következtek 5:4-ig, majd egy nagyon szerencsés találattal Park egyenlíteni tudott. Szerencsére ez nem zavarta meg Imrét, aki egymás után kétszer is talált, majd egy újabb együttes találat után 8:6-os állásnál mehettek pihenni egy percet.

A második három perc nagyon óvatosan indult, az első találatra 40 másodpercet kellett várni. Sajnos a koreaié volt. Újabb kettős találat után egy nagyon gyors támadással Park egyenlíteni tudott 9:9-re, de Imre azonnal vissza tudta venni a vezetést, sőt, a kétpontos vezetést is. Majd még két találattal 13:9 lett a magyarnak, a menet végét pedig elengedte a teljesen tanácstalan Park.

Az utolsó menetben már muszáj volt kockáztatnia Parknak, és övé is volt az első találat. A második Imre Gézáé, a következő kettő viszont megint Parké, így 14:12 lett az állás. Egy újabb szerencsés Park találat után 14:13 volt, a fejben kicsit megingó Imre pedig még egyet bekapott, így 14:14 lett az állás, jöhetett a döntő találat. És sajnos az is Parké lett, aki így 9:14-ről fordítva lett olimpiai bajnok. Imre a harmadik harmadot 6:1-re veszítette el. Kár.

Imre Gézának az 1996-os atlantai olimpiáról volt már egy egyéni bronzérme, a 2004-es athéniról pedig egy ezüstje csapatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.