Vacsorát főztek a római rendőrök a magányosan sírdogáló öreg házaspárnak

külföld
2016 augusztus 09., 03:00
comments 59
Jolét elöntötte a bánat a világban dúló háborúk miatt, Michele nem tudta megvígasztalni, tehetetlenségében jajongani kezdett. A rendőrök megvígasztalták az idős párt. Via Questura di Roma Facebook
photo_camera Jolét elöntötte a bánat a világban dúló háborúk miatt, Michele nem tudta megvígasztalni, tehetetlenségében jajongani kezdett. A rendőrök megvígasztalták az idős párt. Via Questura di Roma Facebook

Rendőröket riasztottak szomszédaik egy idős olasz házaspárhoz. A 84 éves Jole és a 94 éves Michele magányosan tévéztek otthon, amikor a nagyvilág borzalmairól szóló híradó megríkatta őket.

Jole és Michele azt mondták a rendőröknek, hogy már hónapok óta senki se látogatta meg őket, a nagyvilág szomorú hírei pedig végképp elkeserítették őket.

A rendőröknek. Andreának, Alessandrónak, Ernestónak és Mikrónak megesett a szíve az idős páron. Magányukat oldandó velük maradtak egy kicsit:

vacsorát főztek nekik.

Meg is örökítették, ahogy Jole és Michele elfogyasztotta a legalapabb olasz ételt, a parmezános spagettit, a fotót pedig a Facebookon igazán lírai kommenttel tették közre:

"Az élet nem mindig könnyű. Különösen akkor, amikor a város már kiürült, a szomszédok vakációznak. A magány néha könnyekbe olvad. Olyan néha, mint a nyári vihar. Hirtelen jön, és mindent letarol" - írták.

link Forrás

"Jole és Michele szeretik egymást. De a magány néha rákozmál a szívükre, ilyenkor pedig könnyen elveszik a remény. Ilyenkor, mint most is, néha olyan hangosan jajgatnak elkeseredésükben, hogy végül valaki rendőrt hív rájuk" - folytatták közleményüket.

A pár azt mesélte a rendőröknek, hogy Jolét annyira megviselték a háborúról és szenvedésről szóló hírek, hogy kétségbeesetten sírni kezdett, Michele pedig párja elkeseredettsége miatti elkeseredettségében maga is zaklatottá vált.

"Nem volt bűncselekmény. Jolét és Michelét sok társukkal szemben senki sem verte át, betörő se volt a házban. Nem volt kit megmenteni. Ezúttal a srácoknak sokkal nehezebb felalatuk volt. Két magányos lelket kellett felvidítaniuk. Engedélyt kértek, hogy bemehessenek a kamrába. Hogy összedobjanak egy könnyű vacsorát. Egy tál tésztát vajjal és sajttal. Semmi extra, csak egy kis titkos összetevő: emberség" - zárta közleményét a római rendőrség. (Via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.