Vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórházban

Egészségügy
2016 augusztus 09., 12:00
comments 85

Nem megfelelő minőségű, vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórház egyik épületszárnyában, ezért a betegek palackos ivóvizet kapnak – közölte Csuka Lajosné gazdasági igazgató az MTI-vel, és elmondta, hogy a probléma az ivóvízre meg a meleg vízre is kiterjed, és három belgyógyászati osztály mellett a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályt érinti.

A biztonság érdekében azonnal intézkedtek, elrendelték, hogy a csapvíz további utasításig nem használható. Közben gondoskodtak arról, hogy minden szükséges helyre kerüljön palackos tiszta ivóvíz. Az étkeztetésről azt mondta, hogy a betegek ebben az időszakban dobozos és fóliázott élelmiszereket, illetve palackos ásványvizet kapnak, a mosdókra pedig tájékoztató táblákat raktak. Egyelőre fürödni sem lehet, egyszer használatos törlőkendőket osztanak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat városi szervezetének vezetőjét. A vízhálózatból levették a szükséges mintákat, amik bevizsgálása a laborokban most is zajlik. A vízmű visszajelzése már meg is érkezett, a vizsgálatuk szerint szerves szennyezőanyagot nem találtak a beküldött mintában.

Az eset a Markusovszky Kórházban a betegellátás folyamatosságát nem érinti. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.