A természet szépségét jelképezte a jaguár az olimpiai ceremónián, percekkel később kinyírták

ÁLLAT
2016 augusztus 10., 17:55
comments 106

Az olimpiai fáklyát szokás szerint végigutaztatták a játékoknak otthont adó országon, ez esetben Brazílián.

Az egyik állomáson az Amazonas dzsungelében, Manaus mellett egy katonaság által üzemeltetett állatkertben állt meg a fáklyát cipelő futó, és a kamerák kedvéért a katonák láncon odavezették a "természet szépségének jelképét", egy fogságban élő jaguárt, Jumát.

link Forrás

Csakhogy Juma néhány perccel azután, hogy a tévék által közvetített esemény lepörgött, már halott volt. A vadmacska ugyanis megpróbált elszökni, valahogy kibújt a nyakörvből, és futásnak eredt. Az üres állatkertben ugyan nem veszélyeztetett senkit, csakhogy miután eltalálták kábítólövedékkel, a jaguár az emberek felé kezdett rohanni. Ekkor lőtték le:

link Forrás

Azóta Brazília-szerte nagy botrány van, hogy egyáltalán miért tart a katonaság vadállatokat. Kiderült ugyanis, hogy Jumát elsősorban eleve ilyen vagánykodó fotózásokra tartották. (The Dodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.