Akkor is felviszik a Belügyminisztériumot a várba, ha nem férnek majd el az új épületben

Eddig csak elvi döntés volt arról, hogy a Miniszterelnökség mellett a Nemzetgazdasági Minisztériumot és a Belügyminisztériumot is felviszik a várba. A Napi.hu arról ír, hogy a kormány már betervezte a 2017-es költségvetésbe a másik két minisztérium áttelepítését is, így egyre valószínűbb, hogy tényleg megcsinálják.

A lap szerint a pénzügyminisztérium épületét annak ellenére is visszaállítják a második világháború előtti állapotába, hogy a mostani épület sokkal jobban illeszkedik a várnegyed épületei közé. Erre 26 milliárdos keretösszeget szavaztak meg, így esélyes, hogy még a Miniszterelnökség átpakolásánál is drágább lesz.

De belevágnak a Belügyminisztérium átköltöztetésébe is. A volt királyi belügyminisztérium Országház utcai épületének felújítására 15,6 milliárdot akarnak költeni. A lap szerint idén ebből 1,6 milliárd mehet el a mérnöki tervezésre, míg a következő két évben évi 7-7 milliárd forintot költhetnek az épület felújításra. A költözés miatt jövő márciusig ki kell költöztetni az épületből a Telefónia Múzeumot.

A gond csak az, hogy a régi épületbe nem fér majd be az egész apparátus, ezért az NFM-nek kell keresnie olyan épületeket, amiket lefoglalhatnának Pintéréknek.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.