Elbeszélgetett Trumppal a Secret Service

külföld
2016 augusztus 10., 19:27
comments 181

Az amerikai elnök biztonságáért felelős titkosszolgálat, a Secret Service elbeszélgetett Donald Trump kampánycsapatával, jelentette a CNN.

link Forrás

A kerettörténet az, hogy Donald Trump eheti őrületsége az volt, hogy gyakorlatilag arra buzdította híveit, öljék meg Hillary Clintont. Máshogy legalábbis nagyon nyakatekerten lehet csak értelmezni azt, amit mondott:

"Ha [Hillary Clinton] kiválasztja a bíróit, akkor nem tudtok mit csinálni. Bár, a [a szabad fegyvertartásról szóló] második alkotmánymódosítás hívei, ők talán tudnának csinálni valamit. Nem is tudom."

link Forrás

A legtöbben ezt úgy értelmezték, hogy ezzel, ha "viccből" is, de arra utalt, hogy a fegyverjogi aktivisták mondjuk lepuffanthatnák Clintont, esetleg a bíróit. De ha nem erre akart utalni, akkor is van egy ilyen kézenfekvő értelmezése annak, amit mondott, amit aztán úgy értelmeznek a hívei, ahogy akarnak.

Ennek persze nem örült a Secret Service: már az is példátlan volt, hogy az amúgy teljesen politikafüggetlen szolgálat tegnap a Twitterjén jelezte, tudnak arról, mit mondott Trump.

link Forrás

Az, hogy a Secret Service emberei egyeztettek Trump kampánycsapatával arra utal, ők is aggódnak amiatt, hogy Trump rászabadítja fegyvertartás-hívő rajongóit a politikai vetélytársára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.