Fehaid Al-Deehani az első független színekben induló bajnok az olimpiák történetében

sport
2016 augusztus 10., 20:20

Fehaid Al-Deehani az első ember, aki független nemzetiségűként címet nyert az olimpiák történetében. A kuvaiti származású, 49 éves Al-Deehani koronglövészetben (double trap) nyert az olasz Marco Innocenti ellen, 26-24-re.

Al Deehani 2012-ben Londonban ünnepli olimpiai bronzérmét. Foto: AFP / MARWAN NAAMANI
photo_camera Al Deehani 2012-ben Londonban ünnepli olimpiai bronzérmét. Foto: AFP / MARWAN NAAMANI
Ez az első arany, amit a függetlenek olimpiai csapata elnyert, és az első érem az 1992-es barcelonai olimpia óta, ahol szintén sportlövészetben születtek független helyezések. Al-Deehani, aki Londonban még kuvaiti színekben nyert bronzérmet koronglövészetben, visszautasította, hogy hordozza a függetlenek zászlóját az ünnepélyes megnyitón.

"Katona vagyok és csak saját országon zászlaját vagyok hajlandó vinni" - nyilatkozta az esemény után. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly döntött úgy, hogy felfüggeszti Kuvait tagságát, amiért az ország sporttörvénye túlzott politikai befolyást tesz lehetővé az ország vezetése számára, és nem biztosítja a helyi olimpiai bizottság függetlenségét. (NBC Olympics)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.