Heroikus küzdelemben harmadik meccsét is döntetlenre hozta a magyar vízilabda-válogatott

sport
2016 augusztus 10., 14:40
comments 101

Nyeretlenül és veretlenül fordult rá a magyar vízilabda-csapat az A csoport harmadik fordulójára, ahol Szerbia és Ausztrália után a 3 pontos Görögország volt az ellenfél.

Szerbia ellen a magyarok helyenként pazar játékot mutattak, és gólzáporos meccsen végül pechesen ikszeltek le, viszont Ausztrália ellen váratlanul impotensen vízilabdáztunk és csak egy 9-9-es döntetlenre futotta. Ez azt jelentette, hogy csoportelsőséghez meg kellett verni a görögöket, és úgy nekimenni a japánok és brazilok elleni meccseknek.

A görögök is hoztak egy döntetlent a szerbek ellen, verték a japánokat, világbajnoki bronzérmesek, és pokoli erős ellenfélnek számítanak a világversenyeken.

Vlahopulosz góljával a görögök szereztek vezetést az elején, de érezhetően jól szálltunk vízbe, és gyorsan fordítottunk is az első negyedben: előbb Zalánki Gergő, aztán Hárai Balázs lőtt gólt. A második negyedben Derviszisz találatára Erdélyi Balázs válaszolt, de több lehetőségünk is volt elhúzni, viszont - főleg a meccs első felében - botrányosan használtuk ki az emberelőnyeinket.

De összeraktuk a védekezésünket az első meccsekhez képest, két negyed alatt összesen 5 lövés érte el a remekül védő (és irányító) Nagy Viktor kapuját, Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel tanárian irányított hátulról, és 3-2-re vezettünk.

A második félidő elején labdánk volt a 4-2-höz, de egy hosszú indítás után Vlahopulosz kiegyenlített, majd Geniduniasz egy átlövésből már a vezetést is megszerezte a kékeknek. Nagyon belassulva szálltunk vízbe a harmadik negyedben: Kolombosz elleni Decker-fault miatt ötméterest kaptak a görögök, és Gunnasz a kapu jobb oldalába bombázott. 3-5. Gyorsan kaptunk három gólt egymás után.

Hosnyánszky törte meg az átkot 3 perccel a negyed vége előtt és vágott be hátulról egy gólt. De továbbra is pörögtek a görögök: Murikisz egy nagyon pörgős kombináció végén lőtt gólt centerből. Hárai Balázs besimított egy középre tett labdát a görög kapus bal karja mellett, és közel jártunk az egyenlítéshez, de Varga Dénes a kapufát találta el. 5-6 volt a harmadik negyed végén.

A negyedik negyedben aztán a magyar válogatott a legszebb arcát mutatta: Varga Dániel bődületes távoli sütővel egyenlített, Hárai egy középre bejátszott labda után, harmadik lövéséből harmadik gólját is megszerezte, és hiába egyenlített Geniduniasz, Vámos Márton egy szerencsés jobbszélről leadott lövéssel nálunk tartotta az előnyt.

Varga Dániel kipontozódott a végére, de úgy tűnt, ez is elég lehet, mert Milonakisz bombája a kapufáról kifelé pattant. De a szerbek elleni meccshez hasonlóan az utolsó pillanatokban sajnos ezúttal is elszállt a győzelem: 5 másodperc volt csak hátra, amikor Vlahopulosz egy távolról leadott lövése egy kézen megpattant, és Nagy Viktor már nem tudta kiszedni a labdát a kapu jobboldala elől.

A szerencsénk az, hogy egyelőre igen kiegyenlítetten alakul a hat csapatos csoport, mert a japánokon kívül szinte mindenkinek van esélye, hogy ott legyen a legjobb négy között, akik továbbmennek a nyolc közé.

Jelenleg a görögök és a brazilok vezetnek 4 ponttal, nekünk és az ausztráloknak 3-3 van, utánunk jönnek a szerbek 2-vel és a pont nélkül álló japánok, de lesz még egy brazil-szerb meccs ebben a körben. Következő meccsét pénteken a japánok ellen játsza a válogatott. (Cikk feletti kép és címlapkép: MTI / Illyés Tibor.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.