Mohamed Aida a legjobb 8 között kiesett az orosz Inna Gyeriglazova ellen

sport
2016 augusztus 10., 13:12
comments 23
photo_camera Balra Aida, jobbra Deriglazova. Foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

A nyolc között peches módon a 16-ból magabiztosan negyeddöntőbe jutó Mohamed Aida az orosz világbajnok Inna Gyeriglazova ellen vívhatott, és végül viszonylag sima meccsen ki is esett a magasabban jegyzett ellenféllel szemben.

A két játékos nagyon sokat tőrözött már egymással, ezért jól ismerik a másik technikáját, és ez látszott is az első három percen, ahol szinte alig született tus: az orosz versenyző végül 2-1-el fordulhatott rá a második menetre.

A második játékrészben már kijött a különbség: a világbajnok viszonylag gyorsan elhúzott 6-1-re, és 7-2-re hozta végül a menetet. A harmadik felvonásban, ahogy haladtunk a 9 perc vége felé, Aida már felszabadultabban vívott, több találatot is bevitt, és így látványos utolsó menetet vívott az orosszal. A vége 6-15 lett.

A 40 éves Mohamed Aidának ez volt a hatodik olimpiai szereplése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.