Szilágyi Áron zseniális vívással negyeddöntős

Ayala és Szilágyi Áron vívnak az első fordulóban. Fotó: MTI / Kovács Tamás

A fehérorosz Aliakszandr Bujkevics következett a sorban az olimpiai címvédő Szilágyi Áronnak, miután az első fordulóban a magyar vívó könnyedén túllépett a mexikói Juan Ayalán.

Bujkevics nagyságrendekkel erősebb ellenfél volt, mint a mexikói, de magához képest is óriásit vívott Szilágyi ellen. A fehérorosz ravaszkodott is sokat: előbb a könyökét fájlalta, aztán cipőt kellett kötnie, a lágyékát fájlalta, később a szerelését kellett igazítani.

Lassan haladt a meccs, de a fehérorosz nagyon taktikusan tartotta közel magához Szilágyit, hihetetlenül jól vívot. Az asszó feléig teljesen kiegyenlített volt a meccs: Szilágyi vezetett 3-2-re, aztán 5-3-ra is, de nem tudott elhúzni. 8-7 volt az állás a meccs felénél.

9-9 után aztán a magyar klasszis néhány egészen pazar, hosszabb támadással eldöntötte a meccset. Szilágyi bátran támadott, volt egy-két egészen különleges kombinációja is, és végül megérdemelten, 15-12-re húzta be az asszót.

Kimondottan hosszú meccs volt, így a magyar vívónak nincs sok ideje pihenni a román a Tiberiu Dolniceanu elleni negyeddöntő előtt, ami nagyjából néhány perc múlva kezdődik is.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.