Tóth Krisztián: Agyonnyomja az olimpiai teher a magyar sportolókat

sport
2016 augusztus 10., 21:18
comments 230

Tóth Krisztián kiesett a legjobb 16 között a judósok 90 kilogrammos súlycsoportjában kínai ellenfelével szemben, aki végül bronzérmet szerzett.

A magyar versenyző nem a szokványos megúszós nyilatkozatpanelek közül választott egyet kiesése után, hanem arról beszélt, hogy az olimpiai elvárás óriási teher a magyar sportolókon.

photo_camera Tóth Krisztián. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Tóth arról beszélt, hogy ezt maga is érezte a versenyek előtt, és az utóbbi időben olyan pszichés hullámvölgyek jellemezték, hogy azt sem tudta pontosan felmérni, milyen formában van.

"Nem tudom, hogy ez közép-európai vagy magyar betegség-e, de akivel az olimpiai faluban beszélgettem ezekről, mindenkit agyonnyom az olimpia"

- mondta az MTI-nek Tóth, aki szerint az olimpiai szereplésről szóló cikkekből is sugárzik ez a nyomás, épp a napokban olvasgatott írásokat, és "borzalom volt".

"Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki..."

- folytatta a judós, aki sokáig meg volt győződve arról, hogy ő fejben erős versenyzőnek számít, de rá kellett jönnie, hogy agyonnyomja a miliő, ami itthon körülveszi a játékokat. (Tóthnak a kínai versenyző elleni meccse már 48 másodperc után véget ért, miután ellenfele bevitt egy ippont.)

"Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van. Nyilván van, akinek ez arra elég, hogy három-négy olimpiai bajnoki címet szerezzen, van akinek arra, hogy kijutott..."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.