Tudta? A világhírű magyar propagandaminiszter, Rogán Antal feltaláló is!

Tbg
POLITIKA
2016 augusztus 10., 08:06

Na, jó, ez így persze túlzás, nem valószínű ugyanis, hogy a politikával már tizenévesen házasságot kötött fideszes értene annyira az informatikához, hogy egy új digitális aláírási eljárást dolgozott.

A neve mégis szerepel „a genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, ­WIPO) honlapján a hivatalosan közzétett szabadalmi kérelmek között”, írja a Népszabadság.

Az ügy egészen rejtélyes, a szabadalom másik két jogosultja ugyanis annak a Hunguard Kft-nek a két tulajdonosa, amely az utóbbi években százmilliós nagyságrendű hasznot hajtott a közműcégek auditálásából. A céget a resziharc hozta helyzetbe, írta korábbi számában a lap.

Az egyébként meglehetősen ritka, hogy egy találmányt nem a feltalálója, hanem ún. jogosultak regisztrálnak, bár nem szabálytalan, írja a Népszabadság.

Rogán még tavaly, tehát amikor vezette a Fidesz parlamenti frakcióját, jegyeztette be eziádig egyetlen nevéhez fűzűdő találmányt, ám idén januárban mind ő, mint a Hunguard tulajdonosai (Csík Balázs és Lengyel Csaba) „jogosultságukat eladták a Pozsgai Petra tulajdonában lévő MobilSign Kft.-nek. Igaz, a MobilSign tulajdonosa tavaly decemberig Csík Balázs és Lengyel Csaba volt.”

Ahogy a Népszabadság írta, nemcsak ez a furcsaság a Hunguard körül, tuljadonosi hátterében ciprusi és máltai offshore cégek tűnnek fel. (Nol)

UPDATE: A kormányzati tájékoztatás válasza itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.