Tudta? A világhírű magyar propagandaminiszter, Rogán Antal feltaláló is!

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Na, jó, ez így persze túlzás, nem valószínű ugyanis, hogy a politikával már tizenévesen házasságot kötött fideszes értene annyira az informatikához, hogy egy új digitális aláírási eljárást dolgozott.

A neve mégis szerepel „a genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, ­WIPO) honlapján a hivatalosan közzétett szabadalmi kérelmek között”, írja a Népszabadság.

Az ügy egészen rejtélyes, a szabadalom másik két jogosultja ugyanis annak a Hunguard Kft-nek a két tulajdonosa, amely az utóbbi években százmilliós nagyságrendű hasznot hajtott a közműcégek auditálásából. A céget a resziharc hozta helyzetbe, írta korábbi számában a lap.

Az egyébként meglehetősen ritka, hogy egy találmányt nem a feltalálója, hanem ún. jogosultak regisztrálnak, bár nem szabálytalan, írja a Népszabadság.

Rogán még tavaly, tehát amikor vezette a Fidesz parlamenti frakcióját, jegyeztette be eziádig egyetlen nevéhez fűzűdő találmányt, ám idén januárban mind ő, mint a Hunguard tulajdonosai (Csík Balázs és Lengyel Csaba) „jogosultságukat eladták a Pozsgai Petra tulajdonában lévő MobilSign Kft.-nek. Igaz, a MobilSign tulajdonosa tavaly decemberig Csík Balázs és Lengyel Csaba volt.”

Ahogy a Népszabadság írta, nemcsak ez a furcsaság a Hunguard körül, tuljadonosi hátterében ciprusi és máltai offshore cégek tűnnek fel. (Nol)

UPDATE: A kormányzati tájékoztatás válasza itt olvasható.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.