Tudta? A világhírű magyar propagandaminiszter, Rogán Antal feltaláló is!

POLITIKA
2016 augusztus 10., 8:06
comments 116

Na, jó, ez így persze túlzás, nem valószínű ugyanis, hogy a politikával már tizenévesen házasságot kötött fideszes értene annyira az informatikához, hogy egy új digitális aláírási eljárást dolgozott.

A neve mégis szerepel „a genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, ­WIPO) honlapján a hivatalosan közzétett szabadalmi kérelmek között”, írja a Népszabadság.

Az ügy egészen rejtélyes, a szabadalom másik két jogosultja ugyanis annak a Hunguard Kft-nek a két tulajdonosa, amely az utóbbi években százmilliós nagyságrendű hasznot hajtott a közműcégek auditálásából. A céget a resziharc hozta helyzetbe, írta korábbi számában a lap.

Az egyébként meglehetősen ritka, hogy egy találmányt nem a feltalálója, hanem ún. jogosultak regisztrálnak, bár nem szabálytalan, írja a Népszabadság.

Rogán még tavaly, tehát amikor vezette a Fidesz parlamenti frakcióját, jegyeztette be eziádig egyetlen nevéhez fűzűdő találmányt, ám idén januárban mind ő, mint a Hunguard tulajdonosai (Csík Balázs és Lengyel Csaba) „jogosultságukat eladták a Pozsgai Petra tulajdonában lévő MobilSign Kft.-nek. Igaz, a MobilSign tulajdonosa tavaly decemberig Csík Balázs és Lengyel Csaba volt.”

Ahogy a Népszabadság írta, nemcsak ez a furcsaság a Hunguard körül, tuljadonosi hátterében ciprusi és máltai offshore cégek tűnnek fel. (Nol)

UPDATE: A kormányzati tájékoztatás válasza itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt