A Vasasnak több aranya van, mint az oroszoknak

(Foto: Vasas Facebook)

Szilágyi Áron lekardozta az egész világot, és begyűjtötte az ötödik magyar aranyérmet is. Ez azt jelenti, hogy a magyar olimpiai válogatott idáig öt aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet szállított.

Ez már magában szép, süvegelendő eredmény. Magyarország jelenleg negyedik az éremtáblázaton az Egyesült Államok, Kína és Japán mögött. Előzzük az oroszokat, Európa pedig közelünkbe sem ér. Egészen elképesztő látvány ez a táblázat, még akkor is, ha ennél minden bizonnyal jóval mélyebben leszünk majd a végelszámolásnál.

Foto: Google Statistics

Ami talán még ennél is meghökkentőbb, hogy az előkelő ideiglenes helyet egyetlen klub, a Vasas szállítja a magyar válogatottnak.

Az eddig három aranyat nyerő Hosszú Katinka ugyan saját klub alapításán gondolkodik, és többnyire az Egyesült Államokban készül, jelenleg a Vasas úszója, miután 2012-ben otthagyta a piros-kékek kedvéért a Bajai Spartacust. A párbajtőrben győztes Szász Emese 2009 óta a Vasas játékosa, előtte a Honvéd igazoltja volt, a 26 éves Szilágyi Áron egész eddigi profi karrierje során a pasaréti Vasas vívóklub színeiben vívott.

A párbatőrvívóként ezüstérmet szerző Imre Géza a Budapest Honvéd, a 200 méter pillangón bronzérmet nyert Kenderesi Tamás a Pécsi Sport versenyzője.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.