A Vasasnak több aranya van, mint az oroszoknak

sport
2016 augusztus 11., 01:36
comments 161
photo_camera (Foto: Vasas Facebook)

Szilágyi Áron lekardozta az egész világot, és begyűjtötte az ötödik magyar aranyérmet is. Ez azt jelenti, hogy a magyar olimpiai válogatott idáig öt aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet szállított.

Ez már magában szép, süvegelendő eredmény. Magyarország jelenleg negyedik az éremtáblázaton az Egyesült Államok, Kína és Japán mögött. Előzzük az oroszokat, Európa pedig közelünkbe sem ér. Egészen elképesztő látvány ez a táblázat, még akkor is, ha ennél minden bizonnyal jóval mélyebben leszünk majd a végelszámolásnál.

photo_camera Foto: Google Statistics

Ami talán még ennél is meghökkentőbb, hogy az előkelő ideiglenes helyet egyetlen klub, a Vasas szállítja a magyar válogatottnak.

Az eddig három aranyat nyerő Hosszú Katinka ugyan saját klub alapításán gondolkodik, és többnyire az Egyesült Államokban készül, jelenleg a Vasas úszója, miután 2012-ben otthagyta a piros-kékek kedvéért a Bajai Spartacust. A párbajtőrben győztes Szász Emese 2009 óta a Vasas játékosa, előtte a Honvéd igazoltja volt, a 26 éves Szilágyi Áron egész eddigi profi karrierje során a pasaréti Vasas vívóklub színeiben vívott.

A párbatőrvívóként ezüstérmet szerző Imre Géza a Budapest Honvéd, a 200 méter pillangón bronzérmet nyert Kenderesi Tamás a Pécsi Sport versenyzője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.