Az internet fele szerelembe esett Robellel, a bálnával

sport
2016 augusztus 11., 06:23
comments 196
Robel, a bálna már a rajtot se kapta el igazán jól. Végül 12 másodperccel maradt le az előfutamában, a világ második leglassabb gyorsúszója is hét másodpercet vert rá. Al Bello/Getty Images
photo_camera Robel, a bálna már a rajtot se kapta el igazán jól. Végül 12 másodperccel maradt le az előfutamában, a világ második leglassabb gyorsúszója is hét másodpercet vert rá. Al Bello/Getty Images

A világklasszis hosszútávfutók hazájában, Etiópiában kétféle emberből viszonylag kevés van:

kövérből és úszóból.

Némi meglepetésre - vagy talán egyáltalán nem meglepő módon, erről mindjárt bővebben - Etiópiának mégis sikerült egy kissé elhízott úszót indítania 100 méter gyorson.

link Forrás

Robel Kiros Habte, az etióp úszószövetség elnökének túlsúlyos kisfia aztán emlékezetes úszással meg is szerezte az utolsó helyet, 1:04,95-ös idejével még selejtezőfutamában is 12 másodperccel maradt el az előtte végzőtől, de

a világ második leglassabb gyorsúszója, a nepáli Sirish Gurung is több mint hét másodpercet vert rá.

link Forrás

Pedig ha van hely a világon Etiópián kívül, ahol tényleg kábé felfújható gyerekmedencében lehet csak felkészülni az olimpiára, az talán pont Nepál.

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, az internet népének egyik fele azonnal szerelembe esett Habtéval, akit máris az előző olimpiai freakshow legendájához, Erik az angolnához hasonlítanak. Az internet népének másik fele viszont hangosan röhög a sörpocakos, ultralassú olimpikonon.

Aki kicsit bántva érzi magát. "Nehéz volt. Csúnyákat írtak rólam, meg ledagadtoztak, nagy embernek neveztek, meg bálnának. Talán egy hét múlva újra felnézek az internetre" - mondta a Daily Mailnek. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.