Észak-Koreában állítólag kristálymettel tömik a munkásokat, hogy gyorsabban épüljön a felhőkarcoló

Óvatosan kezelendő hír (mint majdnem minden, ami a világ egyik legzártabb országából, Észak-Koreából érkezik), de állítólag az észak-koreai munkásokat elkezdték egy metamfetamin-alapú, nagyon erős kábítószerrel, a kristálymettel etetni. Azt remélik ettől, hogy fel fog gyorsítani egy fontos toronyházépítést. Több 100 ezer északkoreait vontak be a 70 emeletes felhőkarcoló és több mint 60 apartmanblokk építésébe.

Fotó: AFP / KCNA via KNS

A phenjani projektmenedzserek szerint akkora a nyomás rajtuk, hogy végezzenek határidőre, hogy már nyíltan osztogatják a drogot, hátha sikerül elérni a kitűzött célt – mondta a Radio Free Asiának egy phenjani forrás. A kirstálymet felszívva vagy belélegezve eufóriát okoz, energiát ad, és elfojtja az étvágyat, akár 12 órára is.

Phenjanban az 1970-es években kezdték el gyártani gyógyszerként, de mostanra állami gyárakban készítik az alulfizetett vegyészek, hogy belföldön és külföldön értékesítve legyen valami bevétele Kim Dzsongun diktatúrájának. (Telegraph)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.