Észak-Koreában állítólag kristálymettel tömik a munkásokat, hogy gyorsabban épüljön a felhőkarcoló

külföld
2016 augusztus 11., 06:22
comments 139

Óvatosan kezelendő hír (mint majdnem minden, ami a világ egyik legzártabb országából, Észak-Koreából érkezik), de állítólag az észak-koreai munkásokat elkezdték egy metamfetamin-alapú, nagyon erős kábítószerrel, a kristálymettel etetni. Azt remélik ettől, hogy fel fog gyorsítani egy fontos toronyházépítést. Több 100 ezer északkoreait vontak be a 70 emeletes felhőkarcoló és több mint 60 apartmanblokk építésébe.

Fotó: AFP / KCNA via KNS
photo_camera Fotó: AFP / KCNA via KNS

A phenjani projektmenedzserek szerint akkora a nyomás rajtuk, hogy végezzenek határidőre, hogy már nyíltan osztogatják a drogot, hátha sikerül elérni a kitűzött célt – mondta a Radio Free Asiának egy phenjani forrás. A kirstálymet felszívva vagy belélegezve eufóriát okoz, energiát ad, és elfojtja az étvágyat, akár 12 órára is.

Phenjanban az 1970-es években kezdték el gyártani gyógyszerként, de mostanra állami gyárakban készítik az alulfizetett vegyészek, hogy belföldön és külföldön értékesítve legyen valami bevétele Kim Dzsongun diktatúrájának. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.