Nézzük, mi nem rasszista a Snapchat szerint

TECH
2016 augusztus 11., 11:33
comments 65

Jómagam snapchat-analfabéta vagyok, de még én is hallottam arról, hogy a legnagyobb bulik a filterek, amiket a Snapchat nagyon profi szoftverrel igazit élőben a felhasználó arcára.

Ilyenekből van lihegő kutya, meg még mittudomén mi. És van még ez:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A találóan csak sárgapofának nevezett filter, ami a II. világháborús rasszista propaganda stílusában rajzolt ázsiai sztereotípiafejet varázsol bárkire.

Hogy is mondjam, az ázsiai felhasználók kicsit találva érzik magukat az otromba rasszizmustól. Mármint amit ők rasszizmusnak vélnek, mert pl. a Snapchat szerint nem az. Szóvivőjük szerint "a filterek célja a játékosság, sose akarnánk megbántani senkit". Azért a filtert, amit a Snapchat hivatalosan "animék által inspiráltnak" nevezett, azóta visszaszedték. (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.