Szilágyi Áron: Egy áldott ember vagyok

2016 augusztus 11., csütörtök 0:52
20

Szilágyi Áron a sportág legnagyobbjait idéző vívással és hihetetlen könnyedséggel nyerte meg második olimpiai bajnoki címét Rio de Janeiróban szerda este. A Daryl Homer elleni mérkőzésről már megemlékeztünk, de az MTI riportere a helyszínen megszólaltatta a versenyzőt is, aki már kommentálta is a győzelmet az utolsó tus után.

"Úgy érzem, hogy egy nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhetem, elsőre is fantasztikus volt"

- mondta a már második aranyérmét szerző magyar vívó, aki most is nagyon szerényen nyilatkozott, és később a közmédia riporterének azt is mondta, erre az eredményre nem tud mást mondani, mert a második aranyra már sem tehetség, sem szorgalom önmagában nem ad magyarázatot.

"Ez nemcsak az én munkám, hanem a környezetemé is. Mindannyian nagyon küzdöttünk azért, hogy ez meglegyen, iszonyatosan boldog vagyok. Egyelőre az örömé a főszerep, az a dolgom, hogy ünnepeljek, és ezt meg is teszem."

Szilágyi győzelme az ötödik aranyat jelenti a magyar olimpiai csapatnak, és összesen a hetedik érem Rio de Janeiróban. A vívóválogatott egészen különlegesen teljesít idáig: Szász Emese párbajtőröző már korábban arany-, Imre Géza pedig ezüstérmet szerzett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt