Az hagyján, hogy zöld a víze, de már fingszagú is a műugrómedence Rióban

2016 augusztus 12., péntek 16:27
106
A műugrómedence elzöldült víze két napja, amikor legalább még nem volt fingszagú. AFP PHOTO / CHRISTOPHE Fotó: CHRISTOPHE SIMON

Elhalasztották a női 3 méteres műugrás selejtezőjét, mert a medence eddig csak zöld víze péntekre bűzleni is kezdett. Pedig eddig határozottan állították, hogy nem veszélyes a víz, csak ronda. A szomszédos vízilabdamedence víze kicsit jobban nézett ma ki, mint csütörtökön, de a pólósok panaszkodtak arra is.

A nagy zöldülés oka továbbra is rejtély. Eredetileg algákra gyanakodtak, amik tényleg hajlamosak elszaporodni szélcsendes melegben, csakhogy Rióban második napja viharos hideg van. Úgyhogy most eljutottunk a mindenki mondja, ami épp eszébe jut szakaszba:

  • elfogyott valami szer, aminek nem kellett volna elfogynia;
  • mégiscsak alga;
  • nem alga, csak túl sokan használják a medencét, amit egy olyan versenyre terveztek, ahol pontosan ismerték a résztvevők számát;
  • felborult a pH egyensúly.

És a műugrók még örülhetnek, mert az ő medencéjükbe legalább nem ömlik szennyvíz, mint a vitorlásversenyek helyszínén a tengerbe. (Via Ars Technica)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt