Doppingolt egy kínai úszónő Rióban

sport
2016 augusztus 12., 08:40
comments 102
photo_camera Csen Hszin-ji. Foto: AFP
Csen Hszin-ji az első sportoló a 2016-os olimpián, aki pozitív doppingtesztet produkált. A szomorú hírről a kínai úszószövetség tájékoztatta a nyilvánosságot.

A 18 éves úszónő 4. lett a 100 méteres pillangóúszás döntőjében, ezek után adott mintát a doppingellenőröknek, akik a tiltólistán szereplő hidroklorotiazidot találtak a szervezetében. Hszin-ji kérte a B-teszt elvégzését és meghallgatását a Nemzetközi Olimpiai Szövetségnél. Az úszónő pénteken rajtkőhöz állt volna az 50 méteres pillangóúszás döntőjében is.

A Nemzetközi Doppingellenes Szervezet és a Nemzetközi Úszószövetség egyelőre nem kommentálta az esetet. (Time via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.