Európának, az EU-nak ajánlotta ezüstérmét Elisa di Francisca

sport
2016 augusztus 12., 15:11
comments 25
Elisa di Fracisca az ezüstéremmel, amit Európának ajánlott. AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
photo_camera Elisa di Fracisca az ezüstéremmel, amit Európának ajánlott. AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Elisa di Franciscának végül nem sikerült megvédenie londoni olimpiai bajnoki címét, nagy csatában elvesztette az orosz Ina Gyeriglazovával szemben a női tőr döntőjét. A döntő után ezüstérmét az EU-nak ajánlotta.

"Európa létezik és egységes. Párizsért és Brüsszelért csináltam. Ha egységesek maradunk, le tudjuk győzni a terrorizmust.

Ne hagyjuk nyerni azokat, akik azt akarják, hogy bezárkózzink az otthonainkba" - mondta.

Di Francisca nyilatkozata nagyon tetszett az Európai Parlament német elnökének, Martin Schulznak és az EU olasz külügyminiszterének, Federica Mogherininek is, a szeparatista olasz Északi Liga EP-képviselője, Matteo Salvini viszont nem volt érte oda. "Ő nagyon jó, de az EU a legrosszabb intézmény, és kevés ok van az örömködésre az EU zászlajával" - mondta. (Via Inews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.