Év csalási kísérlete: ellenőrnek adta ki magát két nő egy fodrászatban, ingyen póthajat akartak

bűnügy
2016 augusztus 12., 5:43
comments 49

Ezt akarták, ezért mentek. Foto: pixabayEgy belvárosi fodrásszalonban történt az eset: két szépkorú hölgy, V. Mária 53 éves pusztavámi és H. Lászlóné 68 éves pesti lakos bekopogtattak azzal, hogy kormányhivatali ellenőrök és rutinellenőrzést tartanak.

Nem hirtelen jött bohóság volt az ötlet, hamis igazolvány is volt náluk. Engedélyeket, papírokat kértek be, és több milliós büntetést helyeztek kilátásba, ha két nappal későbbre a fodrászok nem állnak elő a kért iratokkal. De gyanúsan viselkedtek, a tulajdonosok pedig jelentették az esetet a rendőrségen, így aztán két nappal később már a nyomozók is ott ültek a szalonban, amikor visszatértek az ál-ellenőrök.

A két ezúttal azzal jött, hogy a hiányosságok miatt kénytelenek több százezer forint bírságot kiszabni, de elállnak ettől, ha a fodrászok ingyen készítenek nekik póthajat. Lebuktak, a rendőrök előbújtak, és előállították őket. A nőknél volt még POLICE feliratú jelvény (!) és egy kamu ellenőrzési napló is.

Szabadlábon zajlik ellenük a nyomozás csalás vétségének gyanúja miatt. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt