Ma van a Fidzsi-szigetek történetének legnagyobb napja

2016 augusztus 11., csütörtök 22:48
64

Amióta kiderült, hogy közel száz év után a rögbi ismét olimpiai sportág lesz, a Fidzsi-szigeteken mindenki arra készült, hogy a kis szigetország végre megszerezheti történelme első olimpiai érmét. És lehetőleg aranyat, mivel az olimpia programjára a rögbinek azt a hét játékosos változatát vették fel, ami a legjobban fekszik a gyors lábú, ügyesen kombináló melanázeknek, akik a 15 játékosos verzióban kevésbé tudnak kibontakozni a taktikailag fegyelmezettebb csapatok ellen.

AFP PHOTO / John MACDOUGALL Fotó: JOHN MACDOUGALL

Fidzsi válogatottját pedig nem nyomta agyon a teher. Minden csoportmeccsüket megnyerték, aztán Új-Zéland és Japán legyőzésével bejutottak a döntőbe, ahol úgy megverték Nagy-Britanniát, mintha egy kölyökcsapattal állnának szemben. Tulajdonképpen már két perc után látszott, hogy itt a briteknek nem lesz keresnivalója, a szünetben pedig már az egészen megalázó 29:0 volt az állás.

A briteknek egyetlen becsületcél jött csak össze, a végeredmény 43:7 lett. A győzelmet a fidzsik könnyekkel és óriási közös spirituáléénekléssel ünnepelték. Csapatsportban ennél meggyőzőbben lehetetlen olimpiát nyerni, és a rögbi visszatérése a játékokra egyébként is szép siker volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt