Maguk eltalálnának egy ötvenforintos érmét ötven méterről?

sport
2016 augusztus 12., 15:58
comments 59

Sidi Péter (őt láthatják a címlapképen) 1,5 körrel maradt le az kisöbű szabadpuska 50 méteres fekvő versenyszámának most zajlódöntőjéről, ahol éppen hatalmas meccsben dőlt el az első érem sorsa, a koreai Kim csak szétlövéssel előzte meg az orosz Grigorjant, és jutott döntőbe. Én meg közben elgondolkodtam, hogy mekkora is az a célpont, amit el kell találniuk.

Na, a címben emlegetett ötvenes, az a kilences kör mérete. A tizes már csak akkora, mint egy ötforintos. Sidi döntője nagyjából azon múlt, hogy az ötforintos majdnem közepe helyett csak az ötvenest lőtte meg. Ötven méterről, ahonnan én egy ötvenest még talán látnék, egy ötforintost már aligha.

Mire ezt leírtam, a dél-koreai Kim elbukta az utolsó sorozatot a német Henri Junghänellel szemben, mondjuk a német végig fölényesen vezetett a versenyben, csoda lett volna, ha onnan kikap.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.