Nem illegális a szer, és ennyi

drog
2016 augusztus 12., 04:03
comments 508

Miközben a magyar társadalom legaggasztóbb és totál megoldatlan problémái között a herbálozás felvette a versenyt alkoholizmussal, és hetente viszik el az iskolából a kidőlt gyerekeket, addig a fűnél akár harmincszor erősebb és valószínűleg sokkal károsabb szer terjesztői minden gátlás nélkül, teljesen nyíltan szórják, reklámozzák termékeiket.

Azt már régóta lehetett tudni, hogy szintetikus kannabinoidhoz (műmarihuána) körülbelül olyan könnyen lehet hozzájutni, mint egy hawaii pizzához, de az azért meglepő, és sokat elárul az állam drogok elleni harcának jelenlegi állásáról, hogy a legelterjettebb magyarországi drog terjesztői a közösségi oldalakon saját nevükkel, címüket, arcukat vállalva, beszélnek a munkájukról, mintha csak morzsaporszívót árulnának.

A Fűszeres

Az egyik népszerű dealer, Máté Márió (fűszeres) 2014-ben odáig ment, hogy vállalkozásáról hosszú és érdekes interjút adott a Bogárd és Vidéke sárbogárdi lapnak.

Az interjúban Márió részletesen beszámol a üzleti ügyeiről: hogyan került bele a biofű-bizniszbe, hogyan szerzi be az anyagot, hogyan és kiknek árulja.

„Volt, amikor nem tudtam mit kezdeni magammal. Aztán jött egy lehetõség: a legális füstölő. Az interneten ismertem meg. Nem tudtam, hogy ez ennyire jövedelmező üzletág. Kiváltottam a vállalkozói engedélyt.”

A dealer, aki kihívta a rendőrséget

A cikk legérdekesebb részeiből kiderül, hogy egyátalán nem olyan könnyű a herbaldílerek élete, mint azt az ember elsőre gondolná. Van, hogy a rendőrséghez kell fordulni segítségért az önuralomra képtelen vevők miatt.

„Egész nap megállás nélkül jöttek. Szinte egy szabad órám nem volt. Nem a sárbogárdi lakosokból volt a nagy jövedelmem, hanem a környező településekrõl (Simontornya, Cece, Alap, Székesfehérvár) is nagyon sokan lemászkáltak. Mert a székesfehérvári szertől sok haláleset történt, inkább szívták az enyémet, ami „A” minőségű, bevizsgált szer.”

„Volt, hogy elfogyott a szer, el kellett volna mennem érte, és egy fiatalember nem értette ezt meg. Azt hitte, hogy őt nem szeretném kiszolgálni. Előkapta a kést a saját udvaromban, végigkarcolta az autót, amit bérlek, kiszúrta a gumiját és a szúnyoghálót. Hívtam a rendőrséget. Felvették a jegyzőkönyvet, fényképeztek. A srác szerzett maga mellé egy tanút, és nem kapott semmit, lezárták a nyomozást. Ezért nem engedem őket oda. Jönnek arra, bekiabálnak, fenyegetnek, mi visszaszólunk, vita alakul ki. Dobálják be a követ az ablakon. Azt hallottam, hogy az iskolásoktól elveszik a pénzt, az értéket, telefonokat, hogy meg tudják vásárolni ezt a szert.”

Jól jövedelmező üzletág

A sikeres kisvállalakozóval készült sztárinterjúból kiderül még, hogy a Fűszeres nincs nagy véleménnyel lakóhelye rendfenntartó erőiről, például azért, mert szemet hunynak mindenféle kábítószerügyek felett, viszont azt határozottan cáfolta, hogy az autóját is egy rendőrtől bérelné: „Nem. Az autómat régen béreltem egy rendőrtől, de én nem tulajdonítottam annak jelentőséget, hogy ő rendőr, meg ő se tulajdonított ennek jelentőséget, hogy én mivel foglalkozok.”

Viszont, valószínűleg erős szociális felelősségérzettől áthatva megértő a környék dealereivel, vagy legalábbis mélyebb társadalmi problémát lát, nem csak a köztörvényes bűnözőket:

„– Az előbb tettél említést arról, hogy ismersz olyanokat, akik Sárbogárdon kifejezetten drogokat árulnak.

– Mindegyiket ismerem, jóban is vagyok velük. Ők nem rossz emberek. Ebből élnek.”

Hiába azonban a társadalmi elismertség és a virágzó üzlet, sajnos még egy ilyen makulátlan üzletember is ki van téve a rendőrség zaklatásainak:

„– Hányszor vittek be, hányszor ellenőriztek?

– Nagyon sokszor. Volt, hogy egy héten háromszor.

– Jelenleg folyik ellened valamilyen eljárás?

– Igen, az utolsó ellenőrzésből kivizsgálják az anyagot. Abból is vissza fogják kapni azt, hogy nem illegális a szer, és ennyi.”

Szerencsére azonban vannak megértőbb rendőrök is, például azok, akik a vevőkörbe tartoznak:

„– Van-e tudomásod arról, hogy van esetleg a rendőrség köreiből érdekelt a drogügyletben?

– Van, persze. Van olyan, aki az enyémet fogyasztotta, nem is egy, és keményebbet is.”

A stúdióban egy különleges vendég

link Forrás

A fűszeressel készült interjút a Bogárd Tv-ben is leadták.

Márió kényes az imidzsére. Láthatóan tisztességes üzletembernek gondolja magát, vele szemben M. Gábor már szinte pofátlanul vágja bele a világ képébe, hogy ő bizony egy alacsony beosztású dealer. És ezzel neki semmi gondja nincsen.

Hölgyeim uraim ez a füstölő 1. osztály

A jó öreg dealer-humor.

Egy átlagos éjszakai műszak.

A legendás dealer-precizitás.

A dealer is ember.

Ha a fentiek sem tették nyilvánvalóvá, hogy Magyarországon a legdurvább, ellenőrizetlen drogot bárki, bárhol, bárkinek minden következmény és kontroll nélkül árulhatja, akkor végezetül álljon itt egy nagyon rafinált kuponakció az egyik népszerű herbálos oldalról. Szmoktor doktor legyen a talpán, aki követni tudja.

Nem vagyok én szeretetszolgálat

„Na ez már tényleg egyedi........Ez az amire nem kell sajnálni......Vásárólj egy kupont 5000Ft-ért és attól a perctől kezdve,hogy a kezedbe vetted a kuponodat 10% kedvezményed van az oldalunkon! Ez még nem minden...........Kapsz egy sorozatszámot ami a kuponodhoz jár ez az úgynevezett „Kuponszám”! (Ezt minden rendelésed mellé meg kell adni,hogy járjon a kedvezmény)

Na most jön a lényeg!!!!!

Ha egy ismerősödnek tovább adod a kuponszámod és ő is vásáról kupont neki már csak 4000Ft! És minden vásárláskór jár a 10%kedvezmény! Miért jó ez nekem,hogy amit megvettem tovább adjam?????? Hogy másnak is jóó legyen??????? Nem vagyok én szeretet szolgálat!!!!!

Na uraim/hölgyeim most jön a lényeg!!

Ha a tovább adott számmal vásárólnak kupont 4000Ft ért! Akkor aki adta a számot kap 5 gramm füstölőt! Tehát vásáróltam egy kupont 5000Ft ért! Nekem már jár a kedvezmény! Tovább adom a számom,Istvánnak, aki szeretne kupont hogy olcsobban vásáróljon! Megadom a kupon számom és mivel az én számommal vásárólt „István” kupont ezért nekem jár az 5 gramm füstölő! Ez mindenkinek jó! Ha már „Istvánnak” van egy kupona ős belekezdhet az emberek gyűjtésébe hogy minél hamarabb és minél több füstölőt gyüjtsön össze! Na látjátok ennyi az egész nevetve kereshettek akár 25 gramm füstölőt teljesen ingyen! És még a ki postázást is mi álljuk!:) Kifizetés minden 5. ember után!”

photo_camera Egy kedves vevői visszajelzés az egyik webshop fórumáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.