Péntek reggel újabb pokolgépek robbantak Thaiföldön

2016 augusztus 12., péntek 2:11
4

Pénteken újabb, halálos áldozattal járó pokolgépes támadásokat követtek el Thaiföldön: néhány órával a Hua Hin-i kettős robbantást követően újabb robbanás történt az üdülővárosban, egy másik pedig Surat Thani tartományban.

A thaiföldi rendőrség szerint pénteken reggel két robbanószerkezet lépett működésbe a népszerű tengerparti üdülővárosban, Hua Hinben, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt. Az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van.

A Hua Hintől nagyjából 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban történt pénteki robbantás áldozata egy thaiföldi nő. „A pokolgép megölt egy önkormányzati alkalmazottat. (...) Úgy gondolom, hogy (a támadásnak) köze van a Hua Hin-i robbanásokhoz” - mondta Surat Tani kormányzója.

A Thaiföld déli részén fekvő Hua Hin üdülővárosban előző este egy ember meghalt és 21-en - köztük turisták is - megsebesültek egy kettős robbantásban. A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Csütörtökön a reggeli órákban a szintén déli Trang tartományban történt robbanás, ebben rendőrségi jelentés szerint hat ember sérült meg. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt