Diszkoszvetés: a hetedik helyre dobta magát Kővágó Zoltán

sport
2016 augusztus 13., 12:53
comments 18

A riói olimpia férfi diszkoszvetés döntőjét a hetedik helyen zárta Kővágó Zoltán, aki 64,5 méter dobott a Rio de Janeiró-i Olimpiai Stadionban. A számot a német Christoph Harting nyerte 68.37 méteres eredménnyel, mögötte a lengyel Piotr Malachowski és a szintén német Daniel Jasinski végzett.

Az athéni olimpián ezüstérmet szerző Kővágó Zoltán 63,34 méteres dobásával kilencedikként jutott a diszkoszvetés döntőjébe. A 37 éves atléta a szombati finálé előtt elmondta, hogy a selejtezőben elért eredményével elégedett.

"Valami hasonlót vártam, és szerintem mások is hasonlót vártak tőlem,"

tette hozzá. Kővágó a döntőben hatodikként dobott:

  • az első körben 64,5 métert ért el, amivel biztosította, hogy a nyolc közé jutva végig a döntőben maradjon,
  • bár jót dobott, a második körben kilépett a dobókörből,
  • a harmadik kört 62,98 méterrel folytatta.

A legjobb nyolc közé ötödikként jutott Kővágó, ahol három érvénytelen kísérlete volt, viszont ketten, Harting és Jasinski is nagyobbat dobtak nála, visszacsúszott a hetedik helyre.

A 2012-es londoni olimpia előtt egy nappal tiltották el két évre Kővágót, mert egy évvel korábban elsunnyogott egy doppingvizsgálatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.