Phelps: A nem az nem

Tbg
2016 augusztus 13., szombat 10:51
25

Nem lesz ott a következő olimpián Michael Phelps, a férfi úszósport legnagyobbja, erősítette meg újra, miután megszerezte 27. olimpiai aranyát a százméteres pillangón pénteken.

Phelps nem először jelentette be, hogy a riói lesz az utolsó olimpiája, de rajongói, az újságírók, de még sporttársai is folyton azzal keresik meg, hogy biztos-e benne. Sőt 2012-ben már bejelentette visszavonulását, de aztán „egy utolsó hajrára” visszatért.

„Négy éve Londonban nyolcászázan skandálták, hogy még négy évet, még négy évet” - mondta Phelps, aki igyekezett most meggyőzni mindenkit, hogy ne tegyék. „24 évet töltöttem el a sportágban, beleraktam mindent, amit tudtam. Boldog vagyok, hogy így ér véget.”

„Perszehogy ott leszek Tokióban. De versenyezni nem fogok. (...) Soha többet. Ennyi. Számtalanszor elmondtam már. Soha többé. Megesküdtem Londonban, hogy nem térek visza, és ez most tényleg végleges döntés. A papírok nálam vannak, holnap alá is írom őket.”

(Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt