Phelps: A nem az nem

Tbg
sport
2016 augusztus 13., 10:51
comments 24

Nem lesz ott a következő olimpián Michael Phelps, a férfi úszósport legnagyobbja, erősítette meg újra, miután megszerezte 27. olimpiai aranyát a százméteres pillangón pénteken.

Phelps nem először jelentette be, hogy a riói lesz az utolsó olimpiája, de rajongói, az újságírók, de még sporttársai is folyton azzal keresik meg, hogy biztos-e benne. Sőt 2012-ben már bejelentette visszavonulását, de aztán „egy utolsó hajrára” visszatért.

„Négy éve Londonban nyolcászázan skandálták, hogy még négy évet, még négy évet” - mondta Phelps, aki igyekezett most meggyőzni mindenkit, hogy ne tegyék. „24 évet töltöttem el a sportágban, beleraktam mindent, amit tudtam. Boldog vagyok, hogy így ér véget.”

„Perszehogy ott leszek Tokióban. De versenyezni nem fogok. (...) Soha többet. Ennyi. Számtalanszor elmondtam már. Soha többé. Megesküdtem Londonban, hogy nem térek visza, és ez most tényleg végleges döntés. A papírok nálam vannak, holnap alá is írom őket.”

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.